Reparatie en Onderhoud

U kunt op reparatieaanmijnauto.nl terecht om een offerte aan te vragen bij de dichtstbijzijnde garages om zo te zien WIE er het BESTE AANBOD bij u in de buurt heeft voor uw reparatie. Hieronder treft u een overzicht van de meest voorkomende reparaties en onderhoud.

De APK

De algemene periodieke keuring die elk jaar uitgevoerd moet worden. Nieuwe voertuigen moeten pas na 4 jaar voor de APK, en daarna om de 2 jaar. Als de auto 8 jaar oud is, is de APK elk jaar verplicht. Het voertuig wordt bij een APK op een aantal punten gecontroleerd en u krijgt een keuringsbewijs. Laat de APK op tijd gebeuren anders kunt u een boete krijgen. 

Olie check

De olie zorgt voor smering en koeling van de motor en het oliefilter zuivert alle vuiligheid uit de olie die het met zich meeneemt. Het kwaliteit van de olie kan natuurlijk achteruit gaan, waardoor de olie de motor niet goed meer smeert. Ook kan een te laag oliepeil schade veroorzaken aan de motor,  wat als het gecontroleerd wordt voorkomen kan worden.

Katalysator vervangen

Een kapotte katalysator? Laat deze meteen vervangen, anders kan uw voertuig de uitlaatstoffen niet uitscheiden. Het voertuig verliest veel kracht en verbruikt dan meer brandstof. Bespaar kosten en laat de katalysator op tijd of meteen vervangen als deze kapot is.

Uitlaat repareren

Maakt uw voertuig lawaai als u gas geeft? Dan is waarschijnlijk de achter demper van de uitlaat kapot. Laat deze op tijd vervangen, want voor het lawaai kan u ook een boete krijgen en een nieuwe demper is goedkoper.

Distributieriem vervangen

De distributieriem is een belangrijk onderdeel van de motor en verbindt de krukas met de nokkenas(sen). Als de riem breekt of doorslipt houd de motor er mee op.  Laat de distributieriem dus op tijd vervangen om hoge kosten te mijden.

Schokdempers

Door de veerwerking te dempen zorgt een schokdemper voor stabiel contact tussen de banden van de auto en het wegdek. De wegligging/vering neemt af als de schokdempers versleten of slecht zijn, waardoor je uit de bocht kan raken.

Grote onderhoudsbeurt

Een grote onderhoudsbeurt checkt de auto uitgebreid op verschillende punten en deze worden als het nodig is vervangen, om reparaties op tijd te zien aankomen of eventueel te kunnen voorkomen. Laat een kleine onderhoudsbeurt op tijd gebeuren om onnodige kosten te besparen.

Kleine onderhoudsbeurt

Bij een kleine onderhoudsbeurt  wordt altijd de olie en  in sommige gevallen ook de oliefilter vervangen en andere dingen gepeild en eventueel bijgevuld in en om de auto. Laat een kleine onderhoudsbeurt op tijd gebeuren om onnodige kosten te besparen.

Een vakantiecheck

Hierbij worden de banden, accu, ruiterwissers en nog meer gecontroleerd voordat U op vakantie gaat. Handig als u wilt weten of u auto nog goed is om op vakantie mee te gaan.

 

Remblokken en remschijven

Als de remblokken en Remschijven versleten zijn, gaat de kracht van de remmen achteruit. Wat gevaarlijk is, het duurt namelijk langer voordat de auto tot stilstand komt. Laat deze op tijd vervangen.

Airco-check

Doe de airco-check om te zien of uw voertuig nog op de juiste temperatuur houdt en frisse lucht naar binnen laat, zodat de airco eventueel bijgevuld kan worden. Dit kan in alle jaargetijden.

Koppeling laten vervangen

Als de auto nauwelijks vooruit gaat , maar u toch gas geeft. Dan kan het zijn dat de koppeling van uw voertuig aan vervanging toe is.

Accu laten vervangen

Laat uw accu op tijd vervangen, anders start uw voertuig straks niet. De accu zorgt namelijk voor de stroomvoorziening van het voertuig.

Ruitenwissers vervangen

Halen de ruitenwissers het regen/water niet goed van de ramen van uw voertuig, dan is het tijd om ze te vervangen. Vergeet de achter ruitenwisser natuurlijk niet.

Winter check

Veilig de winter in gaan met uw voertuig? Doe dan de wintercheck. De auto wordt op een aantal punten gecontroleerd, zoals banden, accu, remmen, koelvloeistof etc.

Overige reparaties

Staat de reparatie die uw auto nodig heeft er niet tussen? Of weet u niet wat het probleem is . Vraag een vrijblijvende offerte aan voor het onderzoeken van uw probleem.