Reparatie Aan Mijn Auto

Auto repareren of verkopen; hoe maak je de goede keuze? 

Een auto is een zeer fragiel en onzeker bezit. Maar daarnaast is het in vele situaties ook een onmisbaar bezit, want het zorgt ervoor dat je flexibel bent en overal snel kunt komen. Soms is het zelfs noodzakelijk er één te hebben omdat je anders je werk niet uit kunt voeren. Maar het nadeel van een auto is dan ook dat hij vrij snel stuk kan gaan. Soms door domme pech, eigen schuld of toedoen van een ander. Bij elke schade stel je jezelf bewust of onbewust ongetwijfeld de vraag; is het de reparatie nog waard? Hoe je hierbij de goede keuze maakt? Lees snel verder. 

Eerlijk advies 

Wellicht heb je zelf wat verstand van auto’s en kun je een aardige inschatting maken van de waarde, maar toch is het lastig om een objectieve inschatting te maken. Daarnaast is autoschade repareren ook echt wel een apart vak. Daarom is het goed om een expert te vragen wat de daadwerkelijke schade is alvorens dit te laten maken. Daarna is het goed om te kijken naar de waarde van de auto en wat je er bij inruil eventueel nog voor krijgt. Pas wanneer je al deze cijfers helder hebt, kun je de voors en tegens op een rijtje zetten en de belangen tegen elkaar afwegen.  

De vaste lasten 

Een aspect wat ook nog goed is om mee te nemen zijn de vaste lasten. De kosten van de verzekering, de brandstof en de belasting nemen steeds verder toe. Zeker waar het gaat om niet-hybride auto’s. Wanneer je blijft investeren in een auto waar de vaste lasten steeds hoger van worden, kan dit op een gegeven moment zeer negatief uitpakken. Het is dan ook slim om een eerlijke rekensom te maken, niet alleen voor de korte maar ook voor de lange termijn. Dus neem ook deze cijfers mee in je berekening omtrent de keuze.  

Kortom; je hebt geen glazen bol dus je weet nooit of er na de kosten van deze reparatie op korte termijn nog meer gaan volgen. Het blijft daarmee altijd een gok en hopen dat het uiteindelijk een goede keuze is. Om de keuze iets makkelijker te maken kun je wel een aantal zaken ondernemen waaronder de cijfers op orde brengen. Wat zijn de kosten, wat is de restwaarde en wat zijn de vaste lasten? Alleen wanneer je deze helder hebt zul je kunnen kiezen wat je in dit geval gaat doen; repareren of toch verkopen. 

Tags:
Je laten verzekeren voor deze reparatie?Vergelijk Verzekeringen