Reparatie Aan Mijn Auto

Deukschade herstel

Een deukje in het plaatwerk is gauw gedaan en zal deze beschadiging zeker op den duur gerepareerd moeten worden. Voor een kleine deuk hoef je al lang niet meer dagenlang te wachten op herstel en zijn er methodes beschikbaar waar je al binnen een dag weer over de auto kunt beschikken. Bovendien hoeft er geen spuitwerk aan te pas te komen wanneer de lak niet beschadigd is. Natuurlijk kan er ook sprake zijn van grotere deuken die een andere aanpak behoeven en kunnen ook de kunststofdelen een flinke deuk oplopen. Ook voor deze delen is reparatie heel goed mogelijk en kunnen op verschillende manieren de kosten zo laag als mogelijk worden gehouden.

Een deuk kan soms ook zelf hersteld worden

Als je zo op het internet rondkijkt, zal het opgevallen zijn dat er tal van filmpjes te vinden zijn waar personen heel eenvoudig zelf deuken uit het plaatwerk verwijderen zonder gebruik te maken van professioneel gereedschap. Dit kan inderdaad in sommige gevallen mogelijk zijn waarbij de achterkant van de deuk eenvoudig te bereiken is en voorzichtig getracht kan worden de deuk er weer uit te drukken. Indien de deuk echter diep is geslagen zal er altijd echter sprake zijn van een vervorming, zelfs nadat de deuk weer voorzichtig eruit gedrukt is. Het plaatwerk van moderne auto’s is relatief dun uitgevoerd en is de kans groot dat bij ondeskundig “uitdeuken” van de auto er nog meer schade wordt aangericht. In de handel zijn er daarom doe-het-zelf kits te verkrijgen die gewoonlijk uit een aantal pennetjes bestaat die door middel van een speciale lijm rond de deuk vastgemaakt moeten worden. Met behulp van een trekker kan het plaatwerk daarna weer worden rechtgetrokken. Het vergt uiteraard wel wat vaardigheden om dit alles foutloos plaats te laten vinden.

De voornaamste reden om een deuk zelf te repareren is om de no-claim korting bij de verzekering niet kwijt te raken. Ook het kostenaspect speelt een belangrijke rol omdat zo een setje maar een paar tientjes kost. Het blijft echter de vraag in hoeverre de winst zal oplopen wanneer de reparatie mislukt en je alsnog naar een werkplaats zal moeten gaan.

Het herstelbedrijf heeft er meer ervaring mee

Waar jij als amateur wellicht een hele dag nodig zal hebben om de deuk enigszins te herstellen, zal een herstelbedrijf het karwei binnen een mum van tijd geklaard hebben. Ook het eindresultaat zal er gegarandeerd beter uitzien omdat ze niet alleen de beschikking hebben over het juiste gereedschap, maar zeker ook de nodige kennis in huis hebben. Dat is een niet te verwaarlozen factor bij deukschade herstel omdat het verschil hem nou juist in de details zit. Een slecht verwijderde deuk zal nog altijd zichtbaar zijn, vooral voor auto’s die in donkere kleuren gespoten zijn.

Bij het professioneel verwijderen wordt er eveneens vanuit de bovenkant met behulp van zuignappen of aan het plaatwerk bevestigde pennen de deuken verwijderd waarbij er heel voorzichtig wordt gewerkt om het lakwerk niet te beschadigen. Dat zal immers een heel andere vorm van herstel worden en kan de schade op het bedrijf verhaald worden wanneer die aansprakelijk is voor de lakschade.

Bij deuken die eenvoudig te bereiken zijn via de achterzijde zoals bij de deuren, kan de schade ook hersteld worden om door middel van speciaal vormgegeven gereedschap de deuk eruit te drukken in plaats van te trekken. In beide gevallen dient ervoor gezorgd te worden dat er niet overmatig wordt “hersteld” en het plaatwerk dus precies weer op zijn originele stand terug wordt gezet.

Soms is uitdeuken alleen niet voldoende

Het ligt er allemaal aan op welke plek de deuk zich bevindt en is het soms niet mogelijk de deuk eruit te trekken. Denk maar aan de dorpels of raamstijlen en zullen deuken op zulke plekken vaak nog opgevuld moeten worden. Dit zal om een heel andere aanpak vragen waarbij de afwerking veel tijd in beslag zal nemen. De volgende stap zal natuurlijk overspuiten van de gerepareerde plek zijn. Hiertoe hoeft er geen groot oppervlak opnieuw van een laklaag voorzien te worden. Door deze aanpak van deukschade herstel kunnen de kosten zo laag als mogelijk worden gehouden.

Voordat je ertoe overgaat de auto voor herstel naar een werkplaats te brengen dien je wel eerst te weten hoe de kosten berekening in elkaar zit en kan je dat het best doen door een deukschadeherstel offerte op te vragen. Indien er sprake zal zijn van spuitwerk is het ook goed om gelijk naar de garantieperiode en voorwaarden te vragen. Bij een niet deskundig verrichte klus kan de lak na een tijdje gaan verkleuren en is het wel leuk wanneer alles nog kosteloos verholpen kan worden.

Deukschade kan variëren van een klein deukje aan de deurranden tot een flinke op de motorkap. Afhankelijk van de ligging en grootte van de deuk hoeft er helemaal niet te worden opgevuld en komt er ook geen spuitwerk bij kijken. De kosten kunnen dus reuze meevallen, maar is het belangrijk dat je wel van een aantal bedrijven de offertes zal opvragen voor het herstel. In gevallen dat de verzekering de schade moet bekostigen kom je natuurlijk wel voordeliger uit, maar let je er wel op dat het uitgekozen bedrijf wel op een professionele wijze om zal weten te gaan met de deukschade.

Ontvang een offerte

Volledig gratis & vrijblijvend

Laat de reparatie aan ons over

Gegarandeerd snel & probleemloos een reparatie laten uitvoeren? Reparatieaanmijnauto.nl staat voor je klaar.

  • Binnen 24 uur een offerte
  • Gratis & Vrijblijvend
  • Alleen door professionals
  • Wij vergelijken voor jou

1. Wat kost deze reparatie?

De prijzen van deze reparatie kunnen nog al verschillen per dealer. Daarom vragen wij altijd een offerte op bij meerdere bedrijven, zodat jij de meest voordelige optie kunt kiezen.

2. Is jullie service gratis?

Ja, de service van reparatieaanmijnauto.nl is volledig gratis, daarnaast is het ook nog eens vrijblijvend. Pas als je akkoord gaat bij de offerte en voor een reparatie kiest handel je dit zelf af met de betreffende garage.

3. Hoe lang duurt het proces?

Binnen 24 uur ontvang je een reactie van de garage, in de offerte wordt aangegeven wanneer de reparatie kan plaats vinden en hoelang dit zou duren.

4. Mijn vraag staat er niet tussen?

Geen probleem, neem gerust contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Je laten verzekeren voor deze reparatie?Vergelijk Verzekeringen