Reparatie Aan Mijn Auto

Onderhoud Renault

Franse automerken genieten grote bekendheid op de Nederlandse wegen en mag Renault zich zeker scharen in dit rijtje. Het nodig onderhoudt mag er zeker niet ontbreken en is er gelukkig een ruime keuze aan dealers waar je uit kunt kiezen. Naast het onderhoudt die je zelf kunt uitvoeren zijn er dan ook weer heel wat zaken, zoals het afstellen van de motor, waarvoor liever toch de dealer zal worden aangedaan. Bij het onderhoudt komen er soms namelijk wat punten bij kijken die vragen om wat extra kennis en zeker ook gereedschap dat speciaal ontworpen is voor die taak.

Wist je dat het merk al meer dan 100 jaar bestaat?

Vrijwel alle automerken hebben een rijke historie en vormt Renault daarom beslist geen uitzondering op. Heel bekend is het verhaal waarbij aan het begin van de Eerste Wereldoorlog een groot aantal Franse troepen met behulp van een 200 tal Renaulttaxis snel naar het front konden worden vervoerd. De eerste Renault reed echter al in 1898 over de straten van Parijs en startte de “massaproductie” in 1899. De woelige oorlogsjaren (zowel de Eerste als de Tweede Wereldoorlog) hebben ook hun invloed gehad op de verdere ontwikkeling van dit merk. De oprichter, Louis Renault, kwam tijdens de Tweede Wereldoorlog te overlijden en kwam het concern na de oorlog in handen terecht van de Franse regering. Het merk maakte een gestage groei door hierna en werden de nodige samenwerkingsovereenkomsten gesloten. Naast auto’s produceerd het merk ook nog vrachtwagens en zijn die ook geen onbekend verschijnsel op de Neerlandse wegen.

Er zijn technisch veel overeenkomsten met Nissan

Er zijn maar weinig automerken te vinden die nog helemaal apart opereren en welke geen samenwerkingsverband hebben gesloten met een andere partner. Zo is Nissan ook een partner van Renault en is dit de reden dat er op bepaalde gebieden veel overeenkomsten te merken zijn. Door samen te werkem worden de kosten betreffende het ontwikkelen en produceren van nieuwe technologieen gedeeld. Ook bij het onderhoudt is er veel te merken over deze samenwerking en kunnen Renaultauto’s worden onderhouden door een Nissangarage. Zo worden een groot deel van de motoren aangeschaft bij Nissan of omgekeerd en vertonen ook de gebruikte bodemgroepen veel overeenkomsten met elkaar. De kosten voor het ontworpen en uiteraard de productie worden zo aanzienlijk verlaagt en verbetert dit de concurrentiepositie. Dit komt de consument ook zeker ten goede en is de keus uit het aantal garages dan ook ruim.

Wie in een Renault rondrijdt is er dus van verzekerd dat het onderhoudt nooit grote problemen zal opleveren omdat er altijd wel een garage in de buurt te vinden zal zijn om de werkzaamheden te laten verrichten. Dit is trouwens niet alleen in Nederland het geval, maar zijn er door heel Europa wel erkende garages te vinden. Het is in ieder geval beter om altijd eens langs te gaan bij zo een garage omdat die precies op de hoogte zijn van alle bijzonderheden omtrent zo een Renault. Ook raak je zo de garantie wel nog eventueel van toepassing is op de auto niet kwijt.

Ontvang een offerte

Volledig gratis & vrijblijvend

Laat de reparatie aan ons over

Gegarandeerd snel & probleemloos een reparatie laten uitvoeren? Reparatieaanmijnauto.nl staat voor je klaar.

  • Binnen 24 uur een offerte
  • Gratis & Vrijblijvend
  • Alleen door professionals
  • Wij vergelijken voor jou

1. Wat kost deze reparatie?

De prijzen van deze reparatie kunnen nog al verschillen per dealer. Daarom vragen wij altijd een offerte op bij meerdere bedrijven, zodat jij de meest voordelige optie kunt kiezen.

2. Is jullie service gratis?

Ja, de service van reparatieaanmijnauto.nl is volledig gratis, daarnaast is het ook nog eens vrijblijvend. Pas als je akkoord gaat bij de offerte en voor een reparatie kiest handel je dit zelf af met de betreffende garage.

3. Hoe lang duurt het proces?

Binnen 24 uur ontvang je een reactie van de garage, in de offerte wordt aangegeven wanneer de reparatie kan plaats vinden en hoelang dit zou duren.

4. Mijn vraag staat er niet tussen?

Geen probleem, neem gerust contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Je laten verzekeren voor deze reparatie?Vergelijk Verzekeringen