Reparatie Aan Mijn Auto

Onderhoud Opel

Duitsland kan binnen Europa worden beschouwd als een echte topper op het gebied van autoproducenten en is dat ook te danken aan het groot aantal automerken van Duitse herkomst. Ook de fabrieken van Opel leveren er hun bijdrage en produceert dit merk al sinds 1899 auto’s. Het is wel opmerkelijk dat al in 1929 het grootste deel van de aandelen werden overgenomen door General Motors en het merk dus niet meer in Duitse handen was. Tijdens de oorlog produceerden de Opel fabrieken voornamelijk vrachtwagens, maar werden er ook andere machines geproduceerd voor het leger. Bij grootschalige bombardementen werden de fabrieken echter verwoest en werden die na de oorlog al snel hersteld.

De focus was meer gericht op de werkende klasse na de oorlog

In het na oorlogse Duitsland was er een grote behoefte aan auto’s die betaalbaar waren voor leden van de werkende klasse. Met de populaire Olympia en Kapitän modellen werd haar marktaandeel verder vergroot en werd er ook nog een eigen testbaan gebouwd op haar fabriekscomplex te Rüsselsheim. Het was trouwens Opel welke de aanzet gaf tot duurzame autoproductie, door als eerste auto’s te fabriceren die voor een groot deel konden worden gerecycled. Op het gebied van elektrische auto’s heeft Opel ook nog baanbrekend werk verricht en zijn de Ampera modellen daar een mooi voorbeeld van. Het merk heeft zich ook na de grote crisis van 2008 goed staand weten te houden, ondanks GM (de moedermaatschappij) in zwaar vaarwater terecht kwam. Het was ook hier de goede motivatie van haar werknemers samen met een flinke dosis aan vindingrijkheid welke het merk door de moeilijke tijden heen bracht.

Er is een ruim netwerk aan Opel garages aanwezig

Voor het onderhoud van jouw Opel zal de zoektocht naar een geschikte garage nooit lang hoeven te duren omdat er altijd wel eentje in de buurt te vinden zal zijn. Het onderhoudt van elk model is verschillend omdat er ook steeds op andere aspecten gelet zal moeten worden. Zo zijn er verschillen in het type motorolie dat gebruikt wordt en geldt hetzelfde uiteraard ook voor de remmen. Het ligt er allemaal wel aan wat voor onderhoudsbeurt er uitgevoerd zal worden. Opel biedt in sommige gevallen ook leenauto’s aan en blijf je dus mobiel wanneer jouw auto voor langere tijd in de garage zal staan.

Als een merk dat vaker aan door moeilijke tijden heen is gegaan, zal het dus niet verbazen dat de service welke door Opel geboden wordt altijd optimaal is en er alles aan gedaan wordt om de klant tevreden te stellen. Voor de wat nieuwere modellen is er ook nog het one-star systeem beschikbaar welke met één druk op de knop alle relevante informatie van de auto zal weergeven. Zo kan er ook eenvoudig een voertuigdiagnose worden uitgevoerd en weet je gelijk of het tijd is voor een onderhoudsbeurt.

 

Ontvang een offerte

Volledig gratis & vrijblijvend

Laat de reparatie aan ons over

Gegarandeerd snel & probleemloos een reparatie laten uitvoeren? Reparatieaanmijnauto.nl staat voor je klaar.

  • Binnen 24 uur een offerte
  • Gratis & Vrijblijvend
  • Alleen door professionals
  • Wij vergelijken voor jou

1. Wat kost deze reparatie?

De prijzen van deze reparatie kunnen nog al verschillen per dealer. Daarom vragen wij altijd een offerte op bij meerdere bedrijven, zodat jij de meest voordelige optie kunt kiezen.

2. Is jullie service gratis?

Ja, de service van reparatieaanmijnauto.nl is volledig gratis, daarnaast is het ook nog eens vrijblijvend. Pas als je akkoord gaat bij de offerte en voor een reparatie kiest handel je dit zelf af met de betreffende garage.

3. Hoe lang duurt het proces?

Binnen 24 uur ontvang je een reactie van de garage, in de offerte wordt aangegeven wanneer de reparatie kan plaats vinden en hoelang dit zou duren.

4. Mijn vraag staat er niet tussen?

Geen probleem, neem gerust contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Je laten verzekeren voor deze reparatie?Vergelijk Verzekeringen