Reparatie Aan Mijn Auto

Onderhoud Citroën

Als de naam Citroën wordt genoemd zal zeker bij velen het beeld opkomen van de befaamde dx modellen die boordevol revolutionaire techniek zaten. Denk daarbij aan de speciale hydraulische vering en de koplampen die met de beweging van het stuur meegingen. Naast de DX zijn er ook andere modellen geweest zoals het lelijk eendje welke in grote getallen werden verkocht en het voor velen mogelijk maakte eindelijk eens een auto aan te kunnen schaffen. Het Franse merk is dus altijd een voorloper geweest wanneer het aankwam op het gebied van een gedurfde techniek of ontwerp.

Het merk maakt deel uit van de PSA groep

Je zult er al zeker van hebben gehoord: de PSA groep. Dit is een groot concern en omvat het ook de merken Peugeot en Opel. Ook het Britse Vauxhall maakt deel uit van de groep en ligt de totale productie van PSA rond de 4 miljoen auto’s per jaar. Geen klein aantal dus en is het merk daarom in een groot aantal landen vertegenwoordigd. Ook de overeenkomsten met de andere merken binnen de groep zijn vergaand op technisch gebied en zijn de motoren vaak aan elkaar gerelateerd. Dit is uiteraard goed nieuws voor het onderhoudt en kan je met een Citroën bij de meeste Peugeot terecht en natuurlijk ook omgekeerd. Het prijzenniveau voor het onderhoudt valt reuze mee en zijn er diverse aantrekkelijke pakketten die r aangeboden worden. Je hoeft daarbij dus niet te denken aan het niveau van een Mercedes of een Porsche.

Ook met een oudere Citroën is de aangeboden service optimaal en zijn er nogal wat klassiekers van dit merk die er rondrijden. Door het groot aantal geproduceerde auto’s, is er genoeg aanbod op het gebied van onderdelen, zowel nieuw als tweedehands. Die kunnen ook worden gemonteerd door de dealer.

Elk merk behoeft een andere aanpak

Ondanks de vele overeenkomsten die er zijn met andere merken zoals Peugeot, zullen er bij het onderhoudt altijd wel specifieke punten zijn waar alleen de dealer weet van heeft. Gewoonlijk is een reguliere beurt (olie verversen, koelvloeistof controleren en luchtfilter verwisselen) al voldoende om de auto op de weg te houden, maar zijn er weer andere punten zoals de elektronica welke aanpak en vooral gereedschappen behoeven welke speciaal gericht zijn op het merk. Voor het aflezen van het motormanagement gebruiken auto’s van de PSA groep één bepaald type afleescomputer. Ook bij het verwissellen van onderdelen is het beter om originele te gebruiken en garanderen die de langste levensduur.

Rondrijden in een Citroën betekent dus rijden in een auto van een merk welke een rijke historie heeft en zeker ook tot de grotere fabrikanten ter wereld behoort. Ook het onderhoudt is afgestemd op de vele merken die deel uitmaken van de PSA groep en is er dankzij de ruime samenwerking tussen alle relevante garages altijd wel de nodige kennis te vinden voor het oplossen van specifieke problemen.

Ontvang een offerte

Volledig gratis & vrijblijvend

Laat de reparatie aan ons over

Gegarandeerd snel & probleemloos een reparatie laten uitvoeren? Reparatieaanmijnauto.nl staat voor je klaar.

  • Binnen 24 uur een offerte
  • Gratis & Vrijblijvend
  • Alleen door professionals
  • Wij vergelijken voor jou

1. Wat kost deze reparatie?

De prijzen van deze reparatie kunnen nog al verschillen per dealer. Daarom vragen wij altijd een offerte op bij meerdere bedrijven, zodat jij de meest voordelige optie kunt kiezen.

2. Is jullie service gratis?

Ja, de service van reparatieaanmijnauto.nl is volledig gratis, daarnaast is het ook nog eens vrijblijvend. Pas als je akkoord gaat bij de offerte en voor een reparatie kiest handel je dit zelf af met de betreffende garage.

3. Hoe lang duurt het proces?

Binnen 24 uur ontvang je een reactie van de garage, in de offerte wordt aangegeven wanneer de reparatie kan plaats vinden en hoelang dit zou duren.

4. Mijn vraag staat er niet tussen?

Geen probleem, neem gerust contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Je laten verzekeren voor deze reparatie?Vergelijk Verzekeringen