Reparatie Aan Mijn Auto

Stoeprandschade herstellen

Daar zit je al een paar rondjes te rijden op zoek naar een geschikte parkeerplek en zie je er opeens een. Snel parkeren dus voordat de plek door een ander zal worden bezet, maar is het vaker ook in deze haast dat men met de velgen hard tegen de stoepranden opkomt. Dit laat natuurlijk wel zijn sporen achter op de rand van de velgen en zijn vooral die welke vervaardigd zijn uit lichtmetaal gevoelig voor dit soort van schades. Herstel zal dus noodzakelijk zijn en zal dat bij de moderne velgen wel professioneel moeten plaatsvinden. Zo een set velgen kost nogal wat en wil een ieder daarom wel zijn kostbare investering goed beschermen.

Om wat voor velgen gaat het?

Van alle soorten velgen zijn het de stalen uitvoeringen die het minst beschadigd raken bij het aankomen tegen de stoep. Het materiaal is veel harder en wordt daarbij wel de laklaag beschadigd. Deze geeft de velg niet alleen een fraaier uiterlijk, maar zorgt het er ook voor dat water en vuil geen invloed hebben op het materiaal. Roest vormt nog altijd de grootste bedreiging voor zulke velgen en is het daarom belangrijk dat er zo gauw als mogelijk de beschadigde lak wordt hersteld.  Dit kan een ieder ook zelf doen door de plek even glad te schuren, te ontvetten en van een nieuwe laklaag te voorzien. De lak kan gewoon afkomstig zijn van een spuitbus en zal dit herstel daarom ook niet te veel in de kosten lopen.

Anders is het weer gesteld met velgen vervaardigd uit lichtgewicht materialen als aluminium of magnesium. Ook deze zijn voorzien van een laklaag, maar vraagt het herstel in dit soort gevallen wel om een andere aanpak.

De schade is bij dit soort velgen ook groter

Omdat deze materialen ook veel zachter zijn dan de ijzeren velgen heeft zo een botsing met de stoeprand veel meer schade tot gevolg. Zo is er sprake van diepe krassen of is de velgrand soms totaal weggeschuurd. Gewoon weer even gladschuren en overspuiten gaat dus niet werken bij dit soort beschadigingen. Nadat de beschadigingen na intens schuren compleet weggewerkt zijn ontstaan er plekken die opgevuld dienen te worden. Je kunt dit het best vergelijken met het glad plamuren van beschadigde metalen panelen van de auto. Er wordt bij velgen echter gebruik gemaakt van speciale vulstoffen omdat zo een velg nogal heet kan worden tijdens het rijden en bloot staat aan veel vibraties. De vulling dient daarom wel goed gehecht te zijn en is er ook een limiet als het aankomt op het aanbrengen van deze plamuurlaag. Grote onevenheden worden eerst met speciaal laswerk opgevuld en daarna wel afgewerkt met de vulstof. Deze procedure vraagt om het nodig vakmanschap omdat bij het lassen de grote hitte kan zorgen voor het kromtrekken van de velg en de hechting zodanig dat de herstelde plek nooit een defect zal vertonen, ook niet bij hoge snelheden en de daarmee gepaard gaande hitte en vibraties.

Indien er sprake is van een gescheurde velg zal er eveneens laswerk aan te pas moeten komen waarbij er ook rekening gehouden zal moeten worden met de materiaalsamenstelling. Het type laswerk dat er voor het herstel gebruikt zal worden alsook de keuze van de laselektroden zal door de samenstelling bepaald worden.

Na het opvullen komt de afwerking en spuitwerk

Een velg moet er altijd piekfijn uitzien en zal er passend een goede afwerking en dito spuitwerk nodig zijn om het beoogd resultaat te bereiken.  Voor de doorsnee gespoten velg levert dit geen problemen op en kan er zelfs, afhankelijk van de schade, ervoor gekozen worden om alleen plaatselijk de vekg over te spuiten. Het wordt echter al wat gecompliceerder bij velgen die in meerdere kleuren zijn overgespoten. In zulke gevallen vereist het spuitwerk uiterraard om wat meer aandacht en zal de prijs ook hoger liggen.

Als laatste mogen de velgen niet vergeten worden die niet gespoten zijn, maar waarvan het blanke metaal (meestal een aluminiumlegering) zodanig gepolijst is dat er een glanzend oppervlak ontstaat die niet met een kleurlak overgespoten dient te worden. opvullen van beschadigingen van dit type velgen zal uitsluitend middels laswerk moeten geschieden en zal het aan de expertise van het herstelbedrijf liggen om de afwerking op een speciale CNC draaibank de originele kleur, maar ook de contourdetails te verkrijgen.

Stoeprandschade beperkt zich niet alleen tot de velgen

Het zijn natuurlijk niet alleen de velgen die tegen de stoeprand aan kunnen komen en zijn het vaak genoeg ook de bumpers en dorpels die het moeten ontgelden. De harde betonrand zorgt altijd voor lak- en krasschade en wordt die meestal wel door een ander type herstelbedrijf gerepareerd. Plaatselijk overspuiten nadat er eventueel ook nog wat opgevuld is zal de schade wel goed herstellen.  Bij meervoudige schade kan het handig zijn om een stoeprandschade herstel offerte aan te vragen bij meerdere bedrijven om een groter prijsvoordeel te verwerven. Op zo een manier kan de auto voor een voordelig bedrag compleet worden hersteld van de schade hetgeen niet alleen ervoor zal zorgen dat de auto er beter uit zal zien, maar ook in waarde zal stijgen.

Een verkeerde parkeermaneuvre zal in de meeste gevallen wel leiden tot een stoeprandschade en kan die behalve op de velgen zich ook voordoen op de bumpers of dorpels. Omdat de beschadigingen soms vrij ernstig van aard kunnen zijn (gescheurde velgen, zal het belangrijk zijn  om het herstel niet te lang op zich te laten wachten. Overspuiten zal er altijd wel bij komen kijken en kan bij de velgen het ook nodig zijn dat er wat laswerk aan te pas zal komen.

Ontvang een offerte

Volledig gratis & vrijblijvend

Laat de reparatie aan ons over

Gegarandeerd snel & probleemloos een reparatie laten uitvoeren? Reparatieaanmijnauto.nl staat voor je klaar.

  • Binnen 24 uur een offerte
  • Gratis & Vrijblijvend
  • Alleen door professionals
  • Wij vergelijken voor jou

1. Wat kost deze reparatie?

De prijzen van deze reparatie kunnen nog al verschillen per dealer. Daarom vragen wij altijd een offerte op bij meerdere bedrijven, zodat jij de meest voordelige optie kunt kiezen.

2. Is jullie service gratis?

Ja, de service van reparatieaanmijnauto.nl is volledig gratis, daarnaast is het ook nog eens vrijblijvend. Pas als je akkoord gaat bij de offerte en voor een reparatie kiest handel je dit zelf af met de betreffende garage.

3. Hoe lang duurt het proces?

Binnen 24 uur ontvang je een reactie van de garage, in de offerte wordt aangegeven wanneer de reparatie kan plaats vinden en hoelang dit zou duren.

4. Mijn vraag staat er niet tussen?

Geen probleem, neem gerust contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Je laten verzekeren voor deze reparatie?Vergelijk Verzekeringen