Reparatie Aan Mijn Auto

Onderhoud Volvo

De Scandinavische landen staan bij velen bekend om hun aantrekkelijke ski vakanties en gastvrije bevolking en is de associatie met de autowereld zoals Duitsland of Italië niet direct aanwezig. Toch is Volvo geen onbekend merk wanneer het aankomt bij de productie van niet alleen personenauto’s, maar ook trucks, bussen en machines bestemt voor de constructie en landbouw. Een veelzijdig concern dus dat er ook nog bekend om staat auto’s te ontwerpen welke qua veiligheid, moeilijk door andere merken kunnen worden geëvenaard. Het bedrijf heeft vestigingen over de hele wereld en is daarom ook het onderhoudt altijd gegarandeerd.

Ook Volvo startte niet als autofabrikant

Zoals het voor veel merken die aan het begin van de vorige eeuw het levenslicht zagen, was ook Volvo in het begin geen fabrikant van auto’s, maar van kogellagers. Het bekende merk SKF is namelijk de voorloper geweest van Volvo en werd pas in de jaren vijftig afstand gedaan met bovengenoemd bedrijf. De eerste Volvo’s waren gebaseerd op ontwerpen die voor een groot deel waren geïnspireerd op Amerikaans modellen. Niet vreemd, omdat Amerika toentertijd gold als de ware bakermat van de moderne auto industrie. De focus voor de periode van de Tweede Wereldoorlog was echter meer op het produceren van vrachtauto’s en kwam de echte doorbraak voor de productie van personenauto’s pas na de oorlog. Mede door de snelle groei van de welvaart in West-Europa, ontstond er een grote vraag naar auto’s en speelde Volvo daar goed op in. Een van de belangrijkste ontwerpcriteria van de auto’s kwam daarbij wel sterk naar voren: het waarborgen van de veiligheid van de inzittenden en de overige weggebruikers. Gedreven door deze criteria, staan de auto’s nu bekend om hun robuuste bouw. Dit geeft echter niet weg dat ook het onderhoudt niet mag ontbreken.

Er staat gelukkig altijd een erkende garage in de buurt

Het is niet raadzaam om het onderhoud van een auto uit te schakelen en kan er eigenlijk geen goede reden daarvoor gevonden worden. Bij het optimaal onderhoudt van jouw Volvo zullen de kosten op lange termijn reuze meevallen omdat er geen sprake zal zijn van grote defecten. Onderhoudt van een Volvo is wordt duidelijk aangegeven door de fabrikant en dient zo een erkende garage de instructies goed op te volgen. Eventuele prijsverschillen met andere (niet) erkende garages komen door het verschil in de kwaliteit van de gebruikte onderdelen. Er zijn tal van fabrikanten te vinden die gespecialiseerd zijn in het produceren van “aftermarket” onderdelen en zijn deze vaker niet van het zelfde kwaliteitsniveau als de originele. Het is dus begrijpelijk dat de prijzen daarom ook een stuk lager liggen en is de verleiding soms maar al te groot om te kiezen voor deze goedkopere optie.

Laat het onderhoud van zo een Volvo echter niet op zo een wijze plaatsvinden omdat de levensduur van de auto hiermee behoorlijk ingekort wordt. Ook krijg je er vaker geen of minder garantie op zo een uitgevoerde onderhoudsbeurt. Kiezen voor een Volvo garage is kiezen voor jouw kostbare auto en zullen de uitgevoerde werkzaamheden zeker niet teleurstellen.

Ontvang een offerte

Volledig gratis & vrijblijvend

Laat de reparatie aan ons over

Gegarandeerd snel & probleemloos een reparatie laten uitvoeren? Reparatieaanmijnauto.nl staat voor je klaar.

  • Binnen 24 uur een offerte
  • Gratis & Vrijblijvend
  • Alleen door professionals
  • Wij vergelijken voor jou

1. Wat kost deze reparatie?

De prijzen van deze reparatie kunnen nog al verschillen per dealer. Daarom vragen wij altijd een offerte op bij meerdere bedrijven, zodat jij de meest voordelige optie kunt kiezen.

2. Is jullie service gratis?

Ja, de service van reparatieaanmijnauto.nl is volledig gratis, daarnaast is het ook nog eens vrijblijvend. Pas als je akkoord gaat bij de offerte en voor een reparatie kiest handel je dit zelf af met de betreffende garage.

3. Hoe lang duurt het proces?

Binnen 24 uur ontvang je een reactie van de garage, in de offerte wordt aangegeven wanneer de reparatie kan plaats vinden en hoelang dit zou duren.

4. Mijn vraag staat er niet tussen?

Geen probleem, neem gerust contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Je laten verzekeren voor deze reparatie?Vergelijk Verzekeringen