Reparatie Aan Mijn Auto

Auto polijsten

Zo een glimmende auto is een waar plezier om nou naar te kijken en kan het resultaat al worden bereikt met een goede poetsbeurt. Natuurlijk verdwijnen diep gelegen onevenheden zoals krasjes er niet mee en zal er voor een meer “agressievere” methode gekozen moeten worden. Polijsten wordt dat dan genoemd en komen er daarvoor wat meer middelen aan te pas dan een normale poetsbeurt. Heel belangrijk is ook het nodig geduld en ervaring ten dag wordt gelegd om zo te voorkomen dat er schade op kantreden aan de lak. Dat gebeurt wel vaker wanneer er gekozen wordt voor een goedkope polijstbeurt.

Wat is het verschil met een poetsbeurt?

Bij het poetsen wordt er gewoon gebruik gemaakt van was en gaat er voorafgaand daaraan een goede schoonmaakbeurt aan te pas. Zo wordt er gebruik gemaakt van een speciale autoshampoo die ervoor moet zorgen dat de was maximaal tot uiting komt en alle vuildeeltjes worden verwijderd. Dit is belangrijk omdat tijdens het aanbrengen van de was er met snel draaiende bewegingen om de was op een goede manier op de lak aan te brengen. . Er wordt als laatst nog even met een zacht doekje over de lak gegaan om ziet de auto er daarna weer sprankelend uit . Het nadeel is wel dat er nog altijd krasjes zichtbaar zullen zijn of en verweerde toplaag.

Om ook die weg te werken zal de auto gepolijst moeten worden en neemt dat wel veel meer tijd in beslag.

Er wordt een deel van de bovenkantverwijderd

Bij het polijsten worden de beschadigingen aan de lak verwijderd met een speciaal schuurmiddel waarbij er vaak ook gebruik wordt gemaakt van een claybar. Deze verwijderd de laatste restanten vuil uit de lak die vrijgekomen zijn bij het gebruiken van het schuurmiddel. Wie met zijn handen vervolgens over de lak gaat zal een glad oppervlak aantreffen dat ideaal tot uiting komt bij het aanbrengen van een waslaag. Daarbij zal de lak weer gaan glimmen als nieuw en kan zelfs bij een totaal verweerde toplaag het eindresultaat bevredigend zijn. Het is echter een lang proces om alle onevenheden van de lak te verwijderen en geldt dat vooral bij het verwijderen van de verweerde toplaag. Om te voorkomen dat er per ongeluk te veel lak wordt verwijderd en de schade alleen hersteld zal kunnen worden met een spuitbeurt, maakt men gebruik van een speciaal instrument die de dikte van de lak opmeet. Zo weet men gelijk tot hoever er gepolijst kan worden en welke schuurmiddelen het beste resultaat zullen leveren.

Verwar het polijsten van een auto dus niet met een gewone poetsbeurt omdat er veel meer erbij komt kijken. Ook het benodigd vakmanschap ligt stukken hoger omdat er bij het polijsten nou eenmaal gewerkt wordt met schuurmiddelen die de lak kunnen beschadigen bij ondeskundig gebruik. Het eindresultaat mag er dan wel zijn en oogt een gepolijste auto gewoonlijk weer als nieuw. Zorg er alleen maar voor om de auto dan wel regelmatig in de was te zetten.

Ontvang een offerte

Volledig gratis & vrijblijvend

Laat de reparatie aan ons over

Gegarandeerd snel & probleemloos een reparatie laten uitvoeren? Reparatieaanmijnauto.nl staat voor je klaar.

  • Binnen 24 uur een offerte
  • Gratis & Vrijblijvend
  • Alleen door professionals
  • Wij vergelijken voor jou

1. Wat kost deze reparatie?

De prijzen van deze reparatie kunnen nog al verschillen per dealer. Daarom vragen wij altijd een offerte op bij meerdere bedrijven, zodat jij de meest voordelige optie kunt kiezen.

2. Is jullie service gratis?

Ja, de service van reparatieaanmijnauto.nl is volledig gratis, daarnaast is het ook nog eens vrijblijvend. Pas als je akkoord gaat bij de offerte en voor een reparatie kiest handel je dit zelf af met de betreffende garage.

3. Hoe lang duurt het proces?

Binnen 24 uur ontvang je een reactie van de garage, in de offerte wordt aangegeven wanneer de reparatie kan plaats vinden en hoelang dit zou duren.

4. Mijn vraag staat er niet tussen?

Geen probleem, neem gerust contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Je laten verzekeren voor deze reparatie?Vergelijk Verzekeringen