Reparatie Aan Mijn Auto

Auto airco reparatie

In de winter of de zomer, een auto airco installatie komt wel altijd van te pas. Dat komt namelijk niet alleen door de verkoeling die het biedt, maar ook de eigenschap om vocht weer op te laten drogen. Zo heb je geen last meer van beslagen ruiten en is dit van grote invloed op de veiligheid. De airco moet dus wel optimaal zijn werk kunnen doen en zal bij een defect gelijk gewerkt moeten worden aan de reparatie. Met wat geluk kan het om een klein euvel gaan dat snel verholpen kan worden.

De kans op meer schade is anders wel groot

Zo een auto airco systeem zit nogal gecompliceerd in elkaar en kunnen de reparatiekosten wel hoog oplopen. Echter kan bij het nalaten het euvel te laten repareren de schade nog groter worden, doordat er geen gas meer door grote delen van het systeem stroomt en vooral de afdichtingsringen op een gegeven moment gaan beginnen uit te drogen. Ook kan door het lek vocht naar binnen gaan en daar ook voor schade zorgen. Een auto airco installatie die lang niet gefunctioneerd heeft kan daarom bij het laten repareren wel voor onplezierige verrassingen zorgen en daardoor ook veel meer kosten dan initieel verwacht.

Wat gaat er vaak dan mis?

Een auto airco installatie zit wel robuust in elkaar, maar zijn er wel een aantal componenten aanwezig die snel kunnen beschadigen. Zoals al eerder aangehaald zijn het de rubberen afdichtingsringen die na een tijdje kunnen uitdrogen, maar kan ook de compressor beschadigd raken wanneer er zich te weinig gas in het systeem bevindt. Naast het gas is er ook een hoeveelheid aan een speciale smering aanwezig dat ervoor zorgdraagt dat belangrijke delen zoals de compressor gesmeerd worden en geldt dat ook voor de evaporator. Het zijn dan ook deze delen van de airco die het vaakst defect raken en gelijk ook het meest kosten.

Indien de compressor niet meer aanslaat kan het alleen maar om de koppeling gaan en wordt dit gedeelte soms apart vervangen. Een versleten compressor dient echter in zijn geheel vervangen te worden. Hetzelfde geldt ook voor een condensor die aan het lekken is (het gedeelte dat voor aan bij de radiator is). Veel arbeid gaat er in het opheffen van een defect aan de evaporator omdat die helemaal verborgen in het dashboard is en die vaak compleet losgegooid dient te worden voordat de evaporator zelf kan worden verwijderd. Behalve een lekkage aan de evaporator kunnen ook de kleppen of de blowermotor defect raken en aan vervanging toe zijn.

Het repareren van een auto airco kan dus relatief snel gebeuren, maar zijn er weer andere defecten waar je de auto zeker voor een dag of twee achter zal moeten laten. Het hangt verder ook sterk af van het automerk en model over welke werkwijze er gevolgd zal worden. Zorg er daarom ook voor om de auto te brengen naar een geschikte garage waar ze zeker weet hebben van zaken en er niet zal worden geëxperimenteerd.

Ontvang een offerte

Volledig gratis & vrijblijvend

Laat de reparatie aan ons over

Gegarandeerd snel & probleemloos een reparatie laten uitvoeren? Reparatieaanmijnauto.nl staat voor je klaar.

  • Binnen 24 uur een offerte
  • Gratis & Vrijblijvend
  • Alleen door professionals
  • Wij vergelijken voor jou

1. Wat kost deze reparatie?

De prijzen van deze reparatie kunnen nog al verschillen per dealer. Daarom vragen wij altijd een offerte op bij meerdere bedrijven, zodat jij de meest voordelige optie kunt kiezen.

2. Is jullie service gratis?

Ja, de service van reparatieaanmijnauto.nl is volledig gratis, daarnaast is het ook nog eens vrijblijvend. Pas als je akkoord gaat bij de offerte en voor een reparatie kiest handel je dit zelf af met de betreffende garage.

3. Hoe lang duurt het proces?

Binnen 24 uur ontvang je een reactie van de garage, in de offerte wordt aangegeven wanneer de reparatie kan plaats vinden en hoelang dit zou duren.

4. Mijn vraag staat er niet tussen?

Geen probleem, neem gerust contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Je laten verzekeren voor deze reparatie?Vergelijk Verzekeringen