Reparatie Aan Mijn Auto

Onderhoud Kia

Wanneer het aankomt op Aziatische auto merken zijn het de Japanners die de markt overheersen met merken als Toyota, Nissan en Mitsubishi. Toch zijn er meer merken met een Aziatische achtergrond waaronder Kia. Als jonge telg binnen de autowereld produceerde het merk initieel uitsluitend fietsonderdelen en maakte zij geleidelijk aan de overstap naar het produceren van auto’s. De Kia Brisa was de eerste “volwassen” auto afkomstig van Kia en was het ontwerp op zich weer afgeleid van de Mazda Familia. Met de Kia Pride werd er echter een geheel eigen concept gelanceerd en werd deze compacte auto al gelijk een razend succes dankzij de gunstige prijs.

De eerste export naar Nederland was al in 1996

Het merk is niet zo lang actief op de Nederlandse markt als er gekeken wordt naar andere merken en is het daarom een ware prestatie dat het binnen deze korte periode al een respectabel marktaandeel heeft weten te veroveren. Dit is voor een belangrijk deel te danken aan de introductie van nieuwe modellen die gunstig geprijsd zijn, maar natuurlijk ook door de kwaliteit van de auto’s. Niemand zit namelijk te springen om een auto aan te schaffen met hoge onderhoudskosten of serieuze problemen met de kwaliteit. Met een uitgebreid netwerk van dealers kan elke Kia het nodige onderhoud ondergaan en geldt er een standaard garantie van 2 jaar voor elke reparatie welke uitgevoerd is bij zo een dealer.

Indien er sprake is van vroegtijdige defecten wordt er ook altijd eerst een analyse gemaakt om de oorzaak ervan te achterhalen. Zo wordt er ook gebruik gemaakt van apparatuur voor bijvoorbeeld de diagnose om het euvel te achterhalen en staat er altijd een team van monteurs gereed welke getraind zijn voor hun taak.

Met het juiste onderhoud gaat zo een Kia lang mee

Het is goed om er rekening mee te houden dat de noodzaak tot onderhoud verschillend is per merk. Velen maken in het begin ook de fout om het onderhoud van hun auto te vergelijken met die van een ander merk, maar vergeten daarbij dat alles op zijn beurt weer afhankelijk is van de manier waarop zo een auto in elkaar zit. Ga er daarom altijd gerust van uit dat de instructies welke opgegeven zijn door de fabrikant het juiste zijn en die ook strikt opgevolgd dienen te worden. Alleen op zo een manier kan er gegarandeerd worden dat de auto lang mee zal gaan. Ook het gebruik van de juiste onderdelen is belangrijk en zal er bij de dealer daarover geen twijfel bestaan.

Het moet duidelijk zijn dat onderhoud van een auto niet gezien mag worden als een extra kostenpost en is men vaker geneigd pas naar de garage te rijden wanneer er al duidelijk sprake is van een defect. In het ergste geval laat de auto je een dagje in de steek tijdens het rijden en moet er vaker een sleepauto erbij worden gehaald. Bij Kia laten ze het niet zo ver komen en wordt er van begin af aan erop toegezien dat hun auto’s het nodige onderhoudt krijgen. Dit wordt voor een groot deel bewerkstelligd door de concurrerende prijzen die er aangeboden worden en ook nog de aangeboden garantie op alle uitgevoerde werkzaamheden.

 

 

Ontvang een offerte

Volledig gratis & vrijblijvend

Laat de reparatie aan ons over

Gegarandeerd snel & probleemloos een reparatie laten uitvoeren? Reparatieaanmijnauto.nl staat voor je klaar.

  • Binnen 24 uur een offerte
  • Gratis & Vrijblijvend
  • Alleen door professionals
  • Wij vergelijken voor jou

1. Wat kost deze reparatie?

De prijzen van deze reparatie kunnen nog al verschillen per dealer. Daarom vragen wij altijd een offerte op bij meerdere bedrijven, zodat jij de meest voordelige optie kunt kiezen.

2. Is jullie service gratis?

Ja, de service van reparatieaanmijnauto.nl is volledig gratis, daarnaast is het ook nog eens vrijblijvend. Pas als je akkoord gaat bij de offerte en voor een reparatie kiest handel je dit zelf af met de betreffende garage.

3. Hoe lang duurt het proces?

Binnen 24 uur ontvang je een reactie van de garage, in de offerte wordt aangegeven wanneer de reparatie kan plaats vinden en hoelang dit zou duren.

4. Mijn vraag staat er niet tussen?

Geen probleem, neem gerust contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Je laten verzekeren voor deze reparatie?Vergelijk Verzekeringen