Reparatie Aan Mijn Auto

Velgen herstellen

De velgen van een auto spelen een belangrijk aspect bij het uiterlijk, maar ook het rijgedrag van de auto. Lichtmetalen velgen geven de auto gelijk een andere aanblik, maar is het nadeel wel dat ze gevoeliger zijn voor schade dan bijvoorbeeld de metalen velgen. De laatste zijn robuust uitgevoerd en moet er wel heel wat gebeuren voordat er sprake zal zijn van ernstige schade. Anders is het dus gesteld met de lichtmetalen velgen en dient er in het geval van schade het liefst gelijk werk van gemaakt worden om tot herstel over te gaan.

Oxidatie kan anders ongestoord zijn werk doen

Ondanks het materiaal waaruit lichtmetalen velgen (aluminium, soms ook magnesium) zeer goed bestand is tegen oxidatie, is het de langzame maar intensieve werking van al het water en vooral zout dat zich op de wegen bevindt, die op een gegeven moment toch zijn tol zal gaan opeisen. Vaak zijn er kleine putjes te zien welke alleen maar te repareren zijn door ze weer op te vullen met een filler. De laklaag die bij elke velg aanwezig zal bij een beschadiging ook vanuit de “open” zijde van onderuit aangetast worden omdat ook hier het water en zout hun inwerking zullen hebben.  Wat op het oog dus op een kleine kras aan de zijkanten lijkt, kan dus op een gegeven moment ervoor zorgen dat de velg overgespoten zal moeten worden of zal in ergere gevallen meer herstel erbij komen. Schade aan de velgranden komt trouwens het meest voor en kan de velg ook door een sterke slag scheurtjes vertonen. In de ergste gevallen is reparatie niet mogelijk omdat anders de veiligheid in gevaar wordt gebracht. De krachten die er allemaal werken op zo een velg tijdens het rijden zijn groot en moet er dus absoluut geen sprake zijn van een zwak punt die tot een falen kan leiden.

Voor de reparatie is er veel speciaal gereedschap nodig

Geen nood, dat zal wel aanwezig zijn in elke reparatieshop en komt daar ook de nodige expertise erbij kijken. Velg randschade kan soms eenvoudig met behulp van een speciale machine hersteld worden door de randen eer in hun originele stand te plaatsen. Wanneer er echter sprake is van diepe krassen kunnen die opgevuld worden met een filler of komt er speciaal laswerk aan te pas. Alles moet hierna netjes afgewerkt en overgespoten worden. Zo een reparatie hoeft niet veel te kosten en ben je na afloop verzekerd dat het setje weer helemaal gaaf te noemen is. Ook de waarde blijft behouden en is dat wel fijn om te weten omdat zo een set toch wel wat kost.

Naast reparatie van de velgen met behulp van laswerk, is er vaak ook gewoon sprake van beschadigde lak. Zelfs de blanke lak aanwezig op de meeste lichtmetalen velgen heeft een beschermende functie en zal de velg ook een dof uiterlijk krijgen wanneer de lak zijn langste tijd heeft gehad. Overspuiten is dan hetenige wat overblijft en kan er gelijk gekozen worden voor een andere kleur. Voordat alles weer in een nieuw jasje wordt gestoken zullen de velgen wel compleet afgewerkt moeten worden. Dat houdt ook de reparatie in van alle krassen die doorgedrongen zijn tot in het metaal zelf en putjes die het gevolg zijn van het vele opspattend vuil.

Velgen laten herstellen offertes

Velgen herstellen is dus niet alleen noodzakelijk voor het behoud van ze, maar geeft het na het overspuiten gelijk een andere blik. De auto krijgt gelijk een ware metamorfose en is het herstel altijd een goede investering om de waarde van de velgen niet verloren te laten gaan. Vraag daarom vrijblijvend offertes op via onze websites om het te laten repareren.

Ontvang een offerte

Volledig gratis & vrijblijvend

Laat de reparatie aan ons over

Gegarandeerd snel & probleemloos een reparatie laten uitvoeren? Reparatieaanmijnauto.nl staat voor je klaar.

  • Binnen 24 uur een offerte
  • Gratis & Vrijblijvend
  • Alleen door professionals
  • Wij vergelijken voor jou

1. Wat kost deze reparatie?

De prijzen van deze reparatie kunnen nog al verschillen per dealer. Daarom vragen wij altijd een offerte op bij meerdere bedrijven, zodat jij de meest voordelige optie kunt kiezen.

2. Is jullie service gratis?

Ja, de service van reparatieaanmijnauto.nl is volledig gratis, daarnaast is het ook nog eens vrijblijvend. Pas als je akkoord gaat bij de offerte en voor een reparatie kiest handel je dit zelf af met de betreffende garage.

3. Hoe lang duurt het proces?

Binnen 24 uur ontvang je een reactie van de garage, in de offerte wordt aangegeven wanneer de reparatie kan plaats vinden en hoelang dit zou duren.

4. Mijn vraag staat er niet tussen?

Geen probleem, neem gerust contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Je laten verzekeren voor deze reparatie?Vergelijk Verzekeringen