Reparatie Aan Mijn Auto

Onderhoud Seat

Niet alleen de Duitse en Italiaanse automerken genieten de nodige bekenheid onder de autoliefhebbers, maar zijn er genoeg alternatieven te vinden. Zo zijn er ook altijd nog de bekende Franse maar ook Spaanse merken te vinden en is Seat daar één van. Het merk is relatief jong (opgericht in 1950) en was het bovendien een Staatsonderneming. Waar het in het begin meer om in licentie geproduceerde Fiat modellen ging, veranderde dat langzaam maar zeker en was het model 1200 Sport de eerste Seat die geheel ontworpen was door het bedrijf zelf. Een goed uitziende auto die de visie van het bedrijf omvatte en welke bij het publiek positief ontvangen werd.

Ook dit merk ontkwam niet aan een overname!

Waar Seat in het begin volledig in handen was van de Spaanse Overheid, werden de aandelen in de jaren 80 van de vorige eeuw overgenomen door de Volkswagen Groep (VAG). Deze overname betekende gelijk een ware ommekeer in de modellen die er werden geproduceerd en werd ook de kwaliteit aanmerkelijk verbeterd. Ook de productie aantallen maakte hierdoor een groei door. Met de overname toonden de Seat modellen uiteraard technisch gezien grote overeenkomsten met auto’s die door de VAG worden geproduceerd. Dit is ook merkbaar in de werkplaats en zijn ook de onderdelen die een eventuele doe-het-zelver aan wilt schaffen eenvoudig via een merkdealer van de VAG te verkrijgen. Het is belangrijk dat er gewerkt wordt met onderdelen die voldoen aan de specificaties welke door de fabrikant zijn opgegeven. Bij de diverse garages die werken volgens de richtlijnen van Seat, kan je rekenen op een ruime garantie op niet alleen de onderdelen, maar ook op de verrichte arbeid. Deze mate van zekerheid kan alleen worden geboden vanwege de training van het personeel om te werken op alle merken Seat auto’s waarbij altijd ook nog het juiste gereedschap aanwezig is.

 

Seat biedt dus dezelfde zekerheid als andere auto’s van de VAG

Het is belangrijk dat de kwaliteit die men gewend is van auto’s behorende bij de VAG ook geldt voor Seat. De technische overeenkomsten betekenen dat de klant kan rekenen op een goede service. Ook voor het zelf onderhouden zijn de procedures niet veel verschillend met elkaar en zijn er op het internet genoeg adviezen te vinden waar een ieder het eenvoudig onderhoud op zich kan nemen. Je hoeft voor het bijvullen van de koelvloeistof of motorolie dus helemaal niet naar de garage te rijden, maar doe je alles gewoon thuis. Voor het onderhoud waarbij er sprake is van elektronica zoals het verwisselen van de bougies is het dan wel beter om naar de dealer te stappen. Elk merk heeft nou zijn eigen procedures die gevolgt zullen moeten worden en is dat niet anders bij Seat.

Seat is dus uitgegroeid van een Staatsonderneming tot een merk dat met haar opvallende modellen zeker veel bekijks trekt en vertonen de modellen technisch gezien veel overeenkomsten met andere merken die deel uitmaken van de VAG. Dat biedt een groot voordeel voor haar klanten omdat die nu bij een groot aantal garages terecht kan voor het onderhoud.

Ontvang een offerte

Volledig gratis & vrijblijvend

Laat de reparatie aan ons over

Gegarandeerd snel & probleemloos een reparatie laten uitvoeren? Reparatieaanmijnauto.nl staat voor je klaar.

  • Binnen 24 uur een offerte
  • Gratis & Vrijblijvend
  • Alleen door professionals
  • Wij vergelijken voor jou

1. Wat kost deze reparatie?

De prijzen van deze reparatie kunnen nog al verschillen per dealer. Daarom vragen wij altijd een offerte op bij meerdere bedrijven, zodat jij de meest voordelige optie kunt kiezen.

2. Is jullie service gratis?

Ja, de service van reparatieaanmijnauto.nl is volledig gratis, daarnaast is het ook nog eens vrijblijvend. Pas als je akkoord gaat bij de offerte en voor een reparatie kiest handel je dit zelf af met de betreffende garage.

3. Hoe lang duurt het proces?

Binnen 24 uur ontvang je een reactie van de garage, in de offerte wordt aangegeven wanneer de reparatie kan plaats vinden en hoelang dit zou duren.

4. Mijn vraag staat er niet tussen?

Geen probleem, neem gerust contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Je laten verzekeren voor deze reparatie?Vergelijk Verzekeringen