Reparatie Aan Mijn Auto

Ruitenwissers vervangen

Hoe lastig is het nou niet wanneer het zicht beperkt is tijdens het besturen van de auto en je pas weer erop gerust bent wanneer het zicht is hersteld? Het weer is er vaker debet aan dat er sprake is van een beperkt zich op de weg en is een flinke dosis extra voorzichtigheid daarbij zeker vereist. Natuurlijk is het de voorruit die daarbij zelf ook goed schoon moet zijn om niet voor meer ongerief te zorgen. Dankzij de ruitenwissers kan die gelukkig schoon worden gemaakt en kan een setje nieuwe ruitenwissers vaker letterlijk voor een opheldering (van het zicht) zorgen. Het rubber van zo een ruitenwisser moet altijd soepel zijn, dus niet uitgedroogd, om met de zwaaiende beweging vuil en water van de ruit af te vegen.

Uitgedroogde ruitenwissers brokkelen ook makkelijk af

Het begint vaker met een streepje op de ruit tijdens het wissen en breidt het zich langzamerhand uit: lastige strepen op de ruit bij het wissen. En het begin lukt het nog wel om ondanks de streep een goed zicht op de weg te hebben, maar zal dat gaandeweg steeds slechter worden wanneer er meer strepen zullen bijkomen. De strepen worden veroorzaakt door oneven heden die er ontstaan op de ruitenwissers als gevolg van het uitdrogen van het rubberen gedeelte en die langzaam begint af te brokkelen. Het water kan hierdoor niet volledig worden gewist van de ruit en blijft het achter op de plekken waar het rubber geen contact meer maakt met de ruit.

Een ander kenmerk van ruitenwissers die aan vervanging toe zijn, komt naar voren in de vorm van een irriterend klinkend geluid wanneer de wissers in werking zijn. het rubber is hard geworden en maakt het daardoor (extra) lawaai bij het voortbewegen over de ruit. Zulke hard geworden rubbers kunnen er ook voor zorgen dat de ruit kan gaan beschadigen omdat vuildeeltjes vastgehouden worden door het stugge oppervlak en de zwaaiende beweging steeds met de wissers samen maken. Er ontstaat op den duur dan een kras op de ruit en zorgen deze vooral in de avonduren voor groot ongerief. Het licht van tegenliggers wordt namelijk in zo een kras onder verschillende hoeken weerkaatst en zorgt deze breking van het licht ervoor dat de bestuurder gauw verblindt kan worden. In gevallen waarbij de ruit al beschadigt is vanwege het niet op tijd vervangen van de ruitenwissers, kunnen de krasjes wel verwijderd worden door gespecialiseerde bedrijven. Deze reparatie kost natuurlijk vele malen meer dan het op tijd aanschaffen van een nieuw setje ruitenwissers.

Vervangen kan je zelf doen

Je hoeft voor het verwisselen van de ruitenwissers uiteraard niet naar een garage te rijden en doe je het gewoon zelf( bespaart je tijd en geld). In elke onderdelenzaak is er een ruim aanbod aan ruitenwissers en dien je daarbij wel rekening te houden met de lengte van de ruitenwisser. Schaf je een te korte aan dan zal de oppervlakte dat gewist zal worden niet voldoende zijn en loop je de kans bij de aankoop van te lange ruitenwissers dat die tegen de randen aan zullen komen. Gelukkig is de kans op een miskoop wel klein omdat nagenoeg alle automodellen voorkomen in het onderdelenbestand van zo een auto onderdelen zaak en ze op de computer gelijk zien welke afmeting geschikt is voor jouw auto. Het is daarbij altijd goed om wissers te kopen van een goede kwaliteit, vooral wanneer de auto vaker buiten staat. De invloed van het weer op de rubber is de voornaamste reden voor het uitdrogen en gaan wissers van een slechte kwaliteit soms maar een paar maanden mee.

Soms wordt er geprobeerd zo een ruitenwisser “nieuw “ leven in te blazen door de randen eraf te snijden totdat het rubber weer glad en gelijkmatig is. Deze methode gaat echter maar voor een heel korte periode werken omdat al het rubber eenmaal uitgedroogd is (dus niet alleen de randen) en bovendien naar boven toe het rubber alsmaar dikker wordt. Zo een ruitenwisser zal vuildeeltjes veel sneller met zich blijven meenemen en is de kans groot dat de ruit beschadigt zal worden.

Na het vervangen kan de werking toch nog tegenvallen

Geen nood: dit is vrij normaal voor nieuwe wissers en komt het doordat de druk welke uitgeoefend wordt op de ruit niet de juiste is. De wisser mag niet te hard op de ruit drukken omdat er anders trilling kunnen ontstaan samen met overbodig geluid. Drukt de wisser echter niet hard genoeg, dan zal dat te merken zijn aan de vele strepen die er toch op de ruit achterblijven. Beide euvels kunnen heel eenvoudig verholpen worden door de wisserbladen heel voorzichtig naar binnen of buiten toe te buigen. Doe dit heel rustig totdat het gewenst resultaat is bereikt. Wanneer de wissers zijn vervangen door een garage heb je dit probleem niet omdat die de nodige correcties al zal hebben uitgevoerd.

Het onderhoud van de wissers wordt maar al te vaak over het hoofd gezien terwijl dit van groot belang is voor zowel de werking van de wissers alsook hun levensduur. Zo dien je na elke wasbeurt de onderkant welke tegen de ruit aandrukt met een vochtig doekje schoon te maken. Zo blijft er geen vuil zitten op de wisserbladen en raken ze hierdoor ook niet beschadigt.

Goed werkende ruitenwissers zijn van primair belang voor het veilig kunnen deelnemen aan het verkeer en dienen ze daarom op tijd vervangen te worden. Het gaat hierbij niet om een ingewikkelde ingreep en kan een ieder het zelf doen. Schaf wel het juiste type wisser aan en let er bij het plaatsen op dat de wisser wel stevig in de houder wordt geduwd.

Ontvang een offerte

Volledig gratis & vrijblijvend

Laat de reparatie aan ons over

Gegarandeerd snel & probleemloos een reparatie laten uitvoeren? Reparatieaanmijnauto.nl staat voor je klaar.

  • Binnen 24 uur een offerte
  • Gratis & Vrijblijvend
  • Alleen door professionals
  • Wij vergelijken voor jou

1. Wat kost deze reparatie?

De prijzen van deze reparatie kunnen nog al verschillen per dealer. Daarom vragen wij altijd een offerte op bij meerdere bedrijven, zodat jij de meest voordelige optie kunt kiezen.

2. Is jullie service gratis?

Ja, de service van reparatieaanmijnauto.nl is volledig gratis, daarnaast is het ook nog eens vrijblijvend. Pas als je akkoord gaat bij de offerte en voor een reparatie kiest handel je dit zelf af met de betreffende garage.

3. Hoe lang duurt het proces?

Binnen 24 uur ontvang je een reactie van de garage, in de offerte wordt aangegeven wanneer de reparatie kan plaats vinden en hoelang dit zou duren.

4. Mijn vraag staat er niet tussen?

Geen probleem, neem gerust contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Je laten verzekeren voor deze reparatie?Vergelijk Verzekeringen