Reparatie Aan Mijn Auto

Auto stuk buiten jouw schuld om: welke stappen kun je ondernemen?

Het is natuurlijk erg vervelend als je schade hebt aan je auto. Vooral wanneer je hier zelf niks aan kan doen en de schade is aangebracht buiten jouw schuld om zal je er flink van balen. Het is dan ook altijd belangrijk om een aantal stappen te ondernemen. Je wilt natuurlijk niet zelf opdraaien voor de schade die een ander heeft aangericht. Om je te helpen geven we exact aan wat de stappen zijn die je moet volgen als een ander schade heeft aangericht aan je auto. Zo ben je ervan verzekerd dat je niet voor verrassingen zult komen te staan. 

Schadeformulier invullen

Wanneer je schade hebt opgelopen door een ander zul je samen met diegene het schadeformulier in moeten vullen. Hierop komen jullie gegevens te staan en wordt de situatie beschreven. Het is erg belangrijk om dit zorgvuldig in te vullen. Wanneer je dit niet doet kun je in de problemen komen met je verzekering. In veel gevallen zullen zij de schade dan ook niet betalen. Voor het geval dat de ander niet goed verzekerd is zul je zelf ook een goede verzekering moeten hebben. De goedkoopste autoverzekering kun je vinden op Overstappen.nl

Schadebedrag vaststellen

Nadat het schadeformulier is ingevuld zal het bedrag van de schade vastgesteld moeten worden. Dit kun je niet zelf en zul je dus door iemand anders moeten laten doen. Dit kan op twee manieren. Wanneer je schade hebt onder een bedrag van 500 euro kun je dit vast laten stellen door een autogarage. Wanneer het bedrag hoger uit zal vallen zul je een schade expert in moeten schakelen.

Verzekering inschakelen

Nadat het bedrag is vastgesteld moet het bedrag natuurlijk betaald worden. Gelukkig hoef je niet zelf achter je geld aan. Dit regelt de verzekering namelijk allemaal voor je. Wanneer je het schadeformulier samen met het schadebedrag aangeeft aan je verzekering zullen zij voor het geld zorgen. Zij zullen dit namelijk verhalen op de verzekering van degene die de schade heeft veroorzaakt. 

Geen dader

In sommige gevallen is er geen dader van de schade. Ten minste, deze is er wel, maar je hebt geen idee wie het is. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen als je ‘s ochtends naar je auto loopt en je ziet dat er schade aan je auto is aangericht. Wanneer dit het geval is kun je de schade nog steeds vergoed krijgen. Hiervoor kun je namelijk terecht bij het Waarborgfonds Motorverkeer.

Tags:
Je laten verzekeren voor deze reparatie?Vergelijk Verzekeringen