Reparatie Aan Mijn Auto

Autofilters

Moderne auto’s maken gebruik van diverse soorten vloeistoffen, waarbij in een groot aantal systemen lucht wordt gebruikt, waardoor er allerlei verschillende filters worden toegepast. De voornaamste taak van filters is te verhinderen dat er stof en andere deeltjes in de werkvloeistoffen terechtkomen, zodat de schadelijke gevolgen die ze veroorzaken worden beperkt. Al naar gelang het soort transmissie en het type motor van de auto, onderscheiden we de volgende filters: Interieurfilters. Deze hebben als voornaamste taak de lucht die de passagiersruimte binnenkomt te zuiveren. Het werkend component bestaat uit geplooid niet-geweven materiaal, waarmee ook de kleinste deeltjes, pollen en roetdeeltjes effectief worden opgevangen. Een luchtfilter van koolstof bevat actieve-koolkorrels, dat onplezierige geuren en uitlaatgassen goed opneemt.

Motorluchtfilters

Deze vervangingscomponenten zijn uitermate belangrijk, want de werking van de gehele motor is ervan afhankelijk. Zonder reiniging zal de aangevoerde lucht naar de verbrandingskamers schurende stoffen, bijvoorbeeld stof en zand, meebrengen, met als gevolg vroegtijdige slijtage en verminderde motorprestaties, schuring van de werkvlakken en een ondeugdelijke samenstelling van het brandstofmengsel.

Oliefilter voor de automobiel onderdelenshop24.com

Oliefilters. Omdat voor de onberispelijke werking van de motor de kwaliteit van de motorolie essentieel is, dient deze goed van slijtproducten en overige verontreinigingen te worden gezuiverd. Brandstoffilters. Er zijn gewoonlijk twee brandstoffilters, waarvan de eerste is voorzien van papieren plooien, en het tweede fijne brandstoffilter, dat zich doorgaans tezamen met de brandstofpomp in de brandstoftank bevindt. Deze zuiveren de brandstof en waarborgen een correcte werking van het ontstekingssysteem van het voertuig. De gebruikelijke handgeschakelde versnellingsbak is niet voorzien van een filter, maar automaten doorgaans uitgerust zijn met filters voor de transmissieolie, omdat die ingewikkelder werken en de transmissie van het aandrijfkoppel wordt uitgevoerd door middel van ATF (Automatic Transmission Fluid). De meeste autoproducenten bevelen een vervanging van deze filters aan om de 7.000-10.000 km. De werking van de corresponderende systemen kan anders slechter worden. Let erop dat u uitsluitend verbruiksartikelen van hoge kwaliteit aanschaft.

Tags:
Je laten verzekeren voor deze reparatie?Vergelijk Verzekeringen