Zo vervang je zelf onderdelen voor de aanhanger

Je herkent het wel: je hebt een hanger aangeschaft en hij heeft het jaren perfect gedaan. Totdat je er opeens achter komt dat er een onderdeel kapot is. Balen, want onderdelen voor een aanhanger kunnen nogal prijzig zijn. En laten we dan niet beginnen over de kosten die het met zich meebrengt om het door een expert te laten maken. Goed nieuws: misschien kun je in jouw geval wel zelf de onderdelen vervangen! Hieronder leggen we je uit hoe je dat eventueel zou kunnen doen.

Geremde v.s. ongeremde onderdelen

Als je onderdelen voor de aanhanger gaat vervangen die iets te maken hebben met remmen of assen, moet je kijken onder welke categorie jouw aanhanger valt, namelijk onder een geremde of ongeremde aanhanger. Onderdelen van een geremde aanhanger hebben namelijk specifieke merken nodig en zijn hier dus afhankelijk van. Je moet namelijk hetzelfde type merk en as gebruiken wanneer je onderdelen gaat vervangen. Zo kun je dus niet een AL-KO as met een KNOTT as vervangen. Bij ongeremde onderdelen is het merk vaak niet van belang.

Het vervangen van banden

Natuurlijk krijgen ook de banden van jouw aanhanger na enige tijd van gebruik slijtage. Zeker bij banden van aanhangers gaat het slijten sneller Daarom heeft de band een verplichte profieldikte nodig van 1.6 millimeter. Om zeker te weten of je nog de juiste banden hebt, kun je dit zelf opmeten met een liniaal of rolmeter. Ook kun je kijken naar het TWI (Tread Wear Indicator) blokje. Dit is een merklogo of driehoek van 1.6 millimeter dik. Dit is een slijtage indicator: zie je dat jouw banden de slijtagegrens bereikt hebben, dan wordt het blokje wit. Vergeet niet op verschillende plekken te meten op de band, want slijtage kan ook altijd scheef gaan. Zelf je banden of onderdelen op je aanhanger vervangen kun je doen wanneer je hier genoeg kennis en gereedschap voor in huis hebt. Twijfel je nog teveel? Ga dan langs een expert. Uiteindelijk kan het een flinke duit kosten als je onderdelen zelf foutief vervangt en vervolgens alsnog een expert moet inschakelen om het te repareren.

Read More

Belangrijke weetjes over schokdempers

Er is veel informatie op internet te vinden over auto’s en het onderhoud daarvan. Het kan een hele zoektocht zijn om de juiste informatie te vinden, omdat er ook veel dingen worden geschreven die niet altijd waar zijn, of bijvoorbeeld niet voor jouw auto van toepassing zijn. Daarom vind je in deze blog een overzicht van belangrijke informatie over schokdempers.

Doel van een schokdemper

Een schokdemper dempt de schokken tijdens het rijden. Een schokbreker van je auto is aan slijtage onderhevig. Schokdempers zijn ontzettend belangrijke onderdelen van je auto en zorgen voor de veiligheid. Het verwaarlozen van de schokdempers kan vervelende gevolgen hebben. Schokdempers bevinden zich in het onderstel van de auto, dichtbij de wielen. De belangrijkste functie van schokdempers is om schokken te absorberen. Deze schokken ontstaan bijvoorbeeld door onregelmatigheden op de weg. De auto beweegt dan op en neer, maar door de schokdempers wordt dat gedempt. Op die manier voorkom je dat je al stuiterend over de weg rijdt. Wanneer schokdempers versleten zijn, kan dit zorgen voor onprettig maar ook voor onvoorspelbaar rijgedrag.

Vervangen van de schokdemper

Het is het veiligst om je schokdempers ieder jaar te laten testen door de garage. Het vervangen van schokdempers is namelijk een hele specialistische klus. Dit kan erg ingewikkeld zijn om te doen. De montage hiervan moet goed worden uitgevoerd. Wanneer er hier is misgaat, loop je namelijk de kans dat je niet meer veilig in je auto kunt rijden.

Slijtage van de schokdemper

Je kunt de schokdempers wel preventief zelf controleren. Je kunt versleten schokdempers herkennen doordat je auto dan hobbelt of over de weg stuitert en zich moeilijk laat controleren. Soms is een beschadiging ook te herkennen aan een lekkage. In dat geval kan er olie op de schokdemper zitten. Het is in elk geval belangrijk om versleten of beschadigde schokdempers zo snel mogelijk te vervangen om veiligheid op de weg te kunnen waarborgen. Je doet er goed aan om schokdempers elke 150.000 kilometer preventief te laten vervangen.

Versleten schokdemper herkennen

Er zijn verschillende signalen die erop wijzen dat de schokdempers toe zijn aan vervangen en versleten zijn. Maar zo’n signaal hoeft er niet per se op te wijzen dat de schokdemper daadwerkelijk versleten is. Er kan ook iets anders aan de hand zijn. Laat dit altijd bij een garage checken. Voorbeelden van symptomen die erop wijzen dat de schokdempers versleten zouden kunnen zijn, zijn onder meer dat de auto erg meegeeft met zijwinden, dat de auto overdreven overhelt tijdens het maken van bochten, dat de auto heel zweverig aanvoelt, dat het rijgedrag van de auto varieert en daarnaast ook moeilijk te controleren is, dat er olie op de schokdempers zit, of dat je last hebt van onregelmatige slijtage van de banden van je auto.

Read More

Wat als je velgen kapot zijn?

Zijn je velgen kapot? Dan wil je daar uiteraard wat aan doen. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen als je velgen kapot zijn. Je kunt je velgen laten repareren, maar je kunt ook nieuwe velgen kopen. Dit kunnen natuurlijk ook tweedehands velgen zijn. Het is een aanrader om nieuwe of tweedehands velgen te kopen. Dit hoeft namelijk echt niet duur te zijn en zo heb je nieuwe velgen die er een tijdje tegenaan kunnen. Ook kun je kiezen welke velgen je precies wilt. Zo kun je het uiterlijk van je auto deels bepalen. Nieuwe en tweedehands velgen kun je bij Wheelpoint aanschaffen. Hierover wordt zo meteen meer verteld. Eerst kun je wat lezen over het repareren van velgen. Dit wordt dus niet aangeraden, maar is wel een mogelijkheid.

Velgen repareren

Omdat je voor een niet al te hoge prijs nieuwe of tweedehands velgen kunt krijgen, is het repareren geen aanrader. Als je hier toch voor wilt gaan, kan dit wel. Velgen kun je op verschillende plaatsen laten repareren. Afhankelijk van de schade, wordt er een bepaalde techniek toegepast om dit te doen. Bij een kromme velg kan deze rechtgetrokken worden. Als je velg gebarsten is, kan deze gelast worden. Als je velgen gelakt moeten worden, kun je dit eventueel ook zelf doen. De meeste taken kunnen echter beter door een deskundige gedaan worden. Dit kost natuurlijk wel wat meer.

Nieuwe velgen aanschaffen

Je kunt ook kiezen om nieuwe velgen aan te schaffen, bijvoorbeeld bij Wheelpoint. Het voordeel is dat het niet veel hoeft te kosten, maar je wel de keuze en een goede kwaliteit hebt. Als je velgen kapot zijn, zou je ervoor kunnen kiezen om voor een andere look te gaan. Er zijn onder andere verschillende kleuren velgen te krijgen bij Wheelpoint. Misschien wil je wel eens een andere kleur proberen, of velgen van een ander merk. Kijk wel goed of er velgen voor jouw auto te krijgen zijn. Dit kan bij Wheelpoint gemakkelijk door je type en merk auto of je kenteken in te typen.

De prijs van nieuwe velgen

De prijs van nieuwe velgen van Wheelpoint kan heel verschillend zijn. Er zijn velgen van nog geen 200 euro, maar de meeste velgen hebben een prijs van boven de 350 euro. Er zijn ook velgen die een stuk meer kosten, tot zo’n 5000 euro. Hier zou je voor kunnen gaan, maar dit hoeft natuurlijk niet. Als je voor een redelijke prijs velgen wilt, low budget velgen, kan dit ook prima. Bij Wheelpoint kun je aftermarket velgen krijgen, wat inhoudt dat het geen originele velgen zijn. Hierdoor zijn ze kwalitatief nog steeds goed, maar wat goedkoper.

Tweedehands velgen aanschaffen

Bij Wheelpoint kun je ook voor tweedehands velgen gaan. Zo kun je voor een nog lager bedrag kiezen tussen een aantal velgen. Ook hier kun je zelf bekijken welke kleur en welk merk iets voor jou is. Nog minder duur dus, maar kwalitatief in orde. Er wordt namelijk gecontroleerd of de velgen niet beschadigd zijn. Zo kun je voor originele velgen gaan, maar voor een lagere prijs. Repareren is dus echt niet nodig. 

Read More

Op zoek naar een nieuwe kentekenplaat?

Wilt u graag snel thuis een kentekenplaat ontvangen? Kentekenplaatdrukken.nl uit Drachten verwerkt uw bestelling dezelfde dag nog, zodat u deze vaak de volgende dag al in huis heeft. U kunt bij dit bedrijf terecht voor witte kentekenplaten voor aanhangwagens en fietsendragers. Aangezien Kentekenplaatdrukken.nl een RDW-kentekenfabrikant is, zijn de platen RDW-gekeurd. Laat bij deze webwinkel voor een speciale gelegenheid ook mooi gekleurde kentekenplaten met een tekst, naam, huisnummer of straatnaam maken.

Aluminium fun kentekenplaten in diverse kleuren

Als u een kentekenplaat zoekt voor een vrachtwagen, als verjaardagscadeau of als grap, dan kunt u bij Kentekenplaatdrukken.nl terecht voor de mooiste funplaten op maat. Hier laat u uw eigen tekst op aanbrengen, die uit tien tot vijftien tekens mag bestaan. Ook leestekens en andere symbolen, van een uitroepteken tot een apenstaartje of een hart, behoren tot de mogelijkheden. Ga bijvoorbeeld voor een aluminium kentekenplaat met de Amerikaanse vlag of met een opvallende kleur, zoals roze of geel.

RDW-goedgekeurde kentekenplaat voor fietsendrager

Als u met uw aanhanger of aanhangsel op de weg rijdt, wilt u uiteraard aan alle eisen voldoen. Met een kentekenplaat voor fietsendrager van Kentekenplaatdrukken.nl heeft u een witte kentekenplaat die de juiste afmetingen heeft, die is goedgekeurd door de RDW en die aan alle regels voldoet. De witte kentekenplaat die u bestelt voor bijvoorbeeld uw caravan of fietsendrager moet voorzien zijn van hetzelfde kenteken als de auto of bus die het trekkende voertuig is.

Het bestellen van uw kentekenplaat bij Kentekenplaatdrukken.nl gaat heel eenvoudig. U geeft het bij uw bestelling aan, als u kiest voor een uitvoering met luxe kunststof oplegletters. Ook accessoires, zoals stickers en een kentekenplaathouder, kunt u aanvinken. Voor 17.00 uur uw aankoop doen, betekent meestal dat u uw artikelen de volgende dag al in huis heeft. Dan bent u voorzien van alle benodigdheden om er met een gerust gevoel op uit te gaan!

Read More

Wat is beter voor je bedrijf: een scooter of een auto?

Heb je tijdens je werk vervoer nodig? Ook tijdens de werkuren ga je moeten verplaatsen, maar hoe doe je dit? Je kunt kiezen tussen een scooter of een auto. Elk heeft zijn eigen nadeel en voordeel. Soms moeten er dringend zaken in orde gemaakt worden en dat kan alleen wanneer je een vervoer hebt. Als het gaat om mensenvervoer lijkt het wel handiger dan je een auto aanschaft. Maar een bedrijf mag ook beide aanschaffen voor het gemak. De ene keer heb je een scooter nodig en de ander keer een auto. De bijtelling auto gaat nog steeds door.

Voordelen en nadelen scooter

Een scooter is heel gemakkelijk. Je kunt sneller dan een auto op plaats van bestemming aankomen. Je kunt vooral het verkeersdrukte vermijden. Het is ook veel zuiniger. Met een beetje brandstof kom je op zoveel plaatsen. Een nadeel van een scooter is dat je in onweer niet veilig bent. Je kunt nat worden als regent. Vooral als het om een zakelijke ontmoeting gaat is dit nadelig, niet netjes. De goedkope scotters vind je online.

Voordelen en nadelen auto

Met de auto kun je heel ver weg gaan zonder moeite. Je bent er veilig en beschermd in. Een nadeel is dat je veel brandstof verbruikt. Als er ook schade ontstaat is dit duurder dan een scooter. Als je voor grote zakelijke gesprekken moet gaan kun je het beste ook met de auto. Dit geeft een goede indruk.

Zowel bij een scooter als auto moet alleen de privékilometers opgegeven worden voor de inkomstenbelasting. Met de scooter kun je wel genoeg doen, omdat je sneller aankomt. Je kunt dus ook meer klanten bezoeken dan met de auto. Je kunt ook makkelijk parkeren met de scooter. Zowel een auto als scooter hebben zijn voor en nadelen.

Read More

Auto verkopen in Rotterdam voor een eerlijke prijs

Wilt u uw auto verkopen in Rotterdam? Dit kan voor een eerlijke en nette prijs! Misschien heeft u wel een gebruikte auto, maar kunt u er niet meer in rijden, of is het een sloopauto geworden? Het zou zomaar een moment kunnen zijn waarbij u de keuze maakt om de auto te verkopen. Het beste kunt u dan bij een gebruikte auto inkoper terecht. Zo kunt u snel uw auto verkopen, of dat deze nou tweedehands is of niet, het maakt niet uit, u krijgt altijd een nette prijs voor uw auto. Hierbij horen snelle service en het u zo eenvoudig mogelijk maken. Het transport wordt namelijk geregeld en u krijgt direct een eerlijk bod op het voertuig in kwestie en daarbij maakt de staat van uw auto niet uit!

Misschien heeft u al een andere auto op het oog, maar staat uw huidige auto nog in de weg? Ga dan snel uw auto verkopen. Zo heeft u direct plaats voor uw nieuwe auto en krijgt u nog een leuk bedrag voor de auto die u gaat verkopen. Het kan namelijk allemaal vandaag nog geregeld worden. Het enige wat u hoeft te doen is aangeven dat u de auto wilt verkopen in Rotterdam en de regio, er wordt dan een bod gedaan en wanneer u akkoord gaat met de verkoopprijs dan kan de afspraak direct gemaakt worden. U kunt aangeven waar dit kan en wanneer en dan kan de auto eventueel vandaag nog bij u op worden gehaald. Alles rondom de verzekeringen e.d. wordt voor u geregeld, dus eenvoudiger kan het niet. Het is fijn dat u snel uw auto kunt verkopen, want dit geld kunt u weer gebruiken om een nieuwe auto te kopen bijvoorbeeld. Het kan altijd zijn dat u uit bent gekeken op uw huidige auto en dat hij nog in prima staat is. Soms wilt u gewoon een wat nieuwer model en dat kan natuurlijk wanneer dat u de auto aan ons gaat verkopen.

Voordelen auto verkopen in Rotterdam en omgeving

Op het moment dat u een auto wilt verkopen in Rotterdam, is het goed om er snel werk van te maken. Zo ervaart u namelijk een groot aantal voordelen, zoals:

  • Volgens afspraak uw auto verkopen, de auto wordt opgehaald waar en wanneer u dat wenst. Ook het tijdstip kunt u zelf aangeven.
  • De beste prijs voor uw auto krijgt u gegarandeerd direct uitgekeerd!
  • U kunt een tweedehands auto verkopen, zodat u weer geld heeft om uw nieuwe droom auto aan te schaffen.
  • Alles wordt netjes geregeld door deskundige en betrouwbare medewerkers!
  • Als u kiest voor een autoverkopen, dan kunt u rekenen op goede service, kwaliteit en snelheid.

Kies voor auto verkopen in Rotterdam

Als u er zeker van bent dat u uw auto wilt verkopen in Rotterdam, dan kunt u er direct werk van maken. U moet dan kiezen voor een 100% betrouwbaar auto inkoop bedrijf, zodat alles snel geregeld is en waar alle auto ingekocht kunnen worden. Hierdoor weet u zeker dat u een eerlijke prijs krijgt voor uw auto en dat het bedrag direct aan u wordt uitgekeerd bij het ophalen. Dankzij de gratis landelijke ophaalservice wordt uw auto snel en vakkundig gehaald, en wordt er gezorgd voor veilig en betrouwbaar handelen waarbij de RDW vrijwaring voor u wordt geregeld. Een goed moment om daarom na te gaan welk bedrag u krijgt voor de auto die u wilt verkopen en dan bent u er snel vanaf. Mochten er vragen zijn dan kunnen deze uiteraard direct beantwoord worden, zodat er snel over kan worden gegaan op een veilige en snelle afhandeling om uw auto te verkopen.

Auto Inkoop BV
Rijksweg 85A
4255 GH, Nieuwendijk

Read More

Ontdek de populairste leaseauto’s

Het uitkiezen van een auto is een hele klus. Of je nu een leaseauto van de zaak hebt of privé in een leaseauto rijdt. Sommigen vergapen zich aan alle mogelijkheden en kunnen niet wachten om jaarlijks een nieuwe auto van de zaak uit te kiezen. Anderen zien door de bomen het bos niet meer. Wij hebben de populairste leaseauto’s en de trends voor je op een rijtje gezet. Laat je inspireren en wie weet rijd jij binnenkort wel in de leaseauto van je dromen.

Elektrisch rijden is populair

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Deze trend is ook terug te zien onder leaseauto’s. Ongeveer een derde van de mensen die een zakelijk leasecontract hebben, zou in de toekomst elektrisch willen rijden. Duurzaamheid speelt hierin een rol, maar ook de fiscale voordelen leveren een belangrijke bijdrage aan het besluit om over te stappen op een elektrische auto. De fiscale voordelen worden wel langzaam afgebouwd. Gebruik je je elektrische auto privé, dan is het bijtellingstarief lager dan voor een benzine- of dieselauto. In 2026 zal dit onderscheid er niet meer zijn. De Tesla Model 3 is verreweg de populairste leaseauto’s als de keus valt op een elektrische wagen. Deze Tesla heeft in uiterlijk meer weg van een gewone auto dan de meeste elektrische wagens. De auto geeft, doordat deze goed op de weg ligt, een groot gevoel van veiligheid. Ook doet deze prima dienst als gezinsauto. De Kia Niro is een hybride auto die populair is onder leaserijders. Je combineert elektrisch rijden met rijden op diesel of benzine.

Merkvastheid neemt af

Waar je als zakelijke rijder vroeger uit een beperkt aantal auto’s mocht kiezen en vaak gebonden was aan een bepaald merk, is deze keus tegenwoordig veel vrijer. Zolang je je maar aan het budget houdt, kan je elk gewenst automerk kiezen. Ook bij private lease zie je de merkvastheid onder consumenten afnemen voor het auto leasen. Klasse en de prijs-kwaliteitverhouding spelen een belangrijkere rol bij de keuze voor een leaseauto dan het merk. Automobilisten rijden allang niet meer een hele leven hetzelfde merk auto. Zo is de Skoda Octavia Combi een gewilde leaseauto. Deze auto biedt veel ruimte tegen een scherpe prijs.

Sommige merken blijven onverminderd populair

Hoewel de merkvastheid dus afneemt, is er een aantal merken dat al jaren enorm populair is. Volkswagen ontbreekt nooit in de lijstjes met de populairste leaseauto’s. Dat is niet zo verwonderlijk, want ook onder automobilisten zonder leasecontract is dit merk populair. Zo is de Volkswagen Golf al jaren geliefd. De Volkswagen Polo is de meest gereden leaseauto. Als je veel in de stad moet zijn, is deze auto door z’n kleinere formaat makkelijk wendbaar en net wat eenvoudiger te parkeren.

Maak je eigen keuze

De auto’s die hier omschreven staan, dienen als inspiratiebron als je op zoek bent naar een leaseauto. Natuurlijk maak je je eigen keus op basis van een aantal criteria. Het model en het merk van de auto moeten je aanspreken. Ook tellen praktische zaken natuurlijk mee. Hoeveel zitplaatsen heb je nodig en wil je een uitgebreid infotainment systeem? Zoek je een automaat of wil je een elektrische auto? Op basis van de antwoorden op deze vragen ga je aan de slag met het zoeken naar een geschikte leaseauto. Dat doe je op leasetrader.nl heel eenvoudig.

Read More

Repareer je auto goed zodat deze weer lang mee gaat

Auto’s zijn een essentieel onderdeel van de samenleving. Miljoenen mensen gebruiken elke dag auto’s om zichzelf te vervoeren. Af en toe krijgt onze auto pech. De motor is mogelijk oververhit of de banden zijn door overmatig gebruik platgelopen. Deze plotselinge problemen zijn een gegeven, ze zouden u niet moeten verbazen.

Het belang van goede auto onderdelen

Ongeacht hoe duurzaam een auto wordt gebouwd, de onderdelen ervan zullen geleidelijk verzwakken. Wanneer bepaalde onderdelen hun absolute limiet hebben bereikt, zullen ze defect raken. In dat geval moeten ze worden vervangen. Dit proces is cruciaal, maar mensen neigen over het algemeen naar de goedkoopste methode. Hoewel dat in het begin misschien gunstig lijkt, is het een vreselijke investering voor de lange termijn. Wanneer mensen hun auto op de goedkoopste manier laten repareren, lopen ze vaak het risico dat er in de toekomst meer problemen ontstaan.

Dat leidt uiteindelijk tot meer kosten. Daarom zal, logischerwijs, minder betalen voor zwakkere onderdelen om uw auto te repareren, u in de toekomst realistisch gezien meer kosten. Waarom? Omdat door het gebrek aan duurzaamheid in de zwakkere auto-onderdelen deze in hoog tempo zullen verzwakken. Het directe gevolg hiervan is dat u regelmatig auto-onderdelen moet vervangen, wat uiteindelijk tot meer kosten zal leiden.

Dat is onder geen enkele omstandigheid ideaal. Veel mensen maken de fout om zwakkere onderdelen te kiezen, simpelweg omdat ze een lagere prijs zien, zonder echt te beseffen dat ze uiteindelijk meer zullen moeten betalen. Dit artikel dient als herinnering om te benadrukken hoe belangrijk het is om uw auto te laten repareren met duurzame onderdelen. Het is noodzakelijk om te besteden aan langetermijninvesteringen, oftewel een autoreparatie die een tijdje meegaat. Dat heeft verschillende waardevolle voordelen.

Het risico dat uw auto binnenkort kapot gaat, wordt verkleind wanneer u uw auto laat repareren met duurzame auto onderdelen. Het positieve gevolg hiervan is dat u minder geld hoeft uit te geven aan het regelmatig vervangen van defecte onderdelen van uw auto.

Read More

Het belang van een goede acculader

Autobatterijen produceren elektriciteit door een chemische reactie tussen de zure vloeistof en de loden platen in de cellen. Ze kunnen worden opgeladen door een geschikte spanning op de buitenste aansluitingen aan te brengen, waardoor de chemische reactie in de cellen wordt omgekeerd.

Autobatterijen worden opgeladen door het circuit van de dynamo / spanningsregelaar van de auto of door middel van een externe oplader. Bij Acculadercenter.nl vind je alle soorten en grootte acculaders. De tijd die nodig is om een batterij op te laden, is een functie van de CCA, omdat dezelfde hoeveelheid energie terug in de cellen moet worden gestoken als was verbruikt. Daarom geldt: hoe meer stroom (ampère) een oplader produceert, hoe korter het duurt om de batterij volledig op te laden.

Goedkope auto-acculaders zijn meestal van het “druppeltype”, die worden aangesloten op huishoudelijke stopcontacten en 2 ampère stroom produceren. Deze moeten gedurende lange tijd op de batterij aangesloten blijven om volledig op te laden. Ze hebben echter het voordeel dat ze niet te veel interne warmte in de batterij creëren. Aan de andere kant van het ladersbereik bevinden zich de “snelladers”, apparaten die 100, 200 of meer ampère produceren om een lege batterij in een uur of minder op te laden. Deze kunnen een enorme interne warmte in de batterij produceren en mogen alleen worden gebruikt door getrainde technici.

De meeste acculaders voor huishoudelijke auto’s hebben een outputbereik van 2, 6, 10 en soms 50 ampère bij 12 volt (6 volt-laders worden moeilijk te vinden, aangezien tegen het midden van de jaren 60 alle auto’s zijn overgeschakeld naar 12 volt). De gebruiker kan de output selecteren, afhankelijk van of een langzame, nachtelijke lading gewenst is of een relatief snelle (50 amp) lading nodig is om de auto binnen een paar uur te starten. Met tussenliggende instellingen kan de gebruiker de batterij op een veilige manier gedurende een aantal uren opladen en een spanningsbron bieden voor het testen van verschillende apparaten (lichten, claxons, radio, etc.) voor ervaren gebruikers.

Read More

Autofilters informatie

De motorwerking van een auto wordt bepaald door de kwaliteit van de uiteenlopende technische vloeistoffen, met name de olie, brandstof en lucht. De filtering van de brandstof, de olie en de aangevoerde lucht bevordert de bedrijfszekerheid en de goede prestaties van de motor. De systemen voor smering, toevoer van brandstof en lucht zijn dan ook toegerust met filters. Deze filters zorgen voor het opvangen van onzuiverheden: stof, rommel, slijtageproducten van de motor en dergelijk. Doorgaans is een wagen voorzien van 4 soorten filters:

• Luchtfilters. Het betreft hier ronde of platte rechthoekige behuizingen waarin niet geweven stoffen zijn opgenomen met een groot aantal plooien. Eventueel wordt een filter met een metalen gaasje gewapend. Het filterelement bezit als gevolg van de significante hoeveelheid plooien een relatief groot oppervlak – het filtrerende rendement is hierdoor groot. Dergelijke filters moeten voorafgaand aan het aanzuigspruitstuk en de gashendel worden geplaatst. Met een schone filter zorgt u ervoor dat de motor de juiste hoeveelheid zuurstof krijgt om de juiste mengvorming te bewerkstelligen; het is dus noodzakelijk om deze binnen de aangegeven termijnen te verwisselen.

• Brandstoffilters. Hierbij gaat het om grove en fijne filters. Veelal worden de grove filters aangebracht boven de brandstoftank. Met dergelijke filters kunnen ongewenste deeltjes uit de brandstof weggenomen worden. Fijne filters bevinden zich in de brandstofleiding onder de motorkap of aan de onderzijde van de voertuigcarrosserie.

• Oliefilters. Dit soort filters kunnen rechtstreeks op de motor aangebracht worden en zorgen voor de opvang van slijtagedeeltjes van de motor en andere contaminanten van het motorsmeringssysteem. Iedere voertuigfabrikant geeft het advies om ze gelijktijdig met de motorolie te vernieuwen.

• Interieurfilters. De laatste tijd zijn er wagens gebouwd die geen gebruik maken van deze filters. Op dit moment beschikt praktisch elke auto over een in de fabriek aangebracht interieurfilter. Ze zuiveren de in de passagiersruimte instromende lucht van uiteenlopende ongerechtigheden, bijvoorbeeld stof, zand, insecten en ook plantenpollen. Het filtermateriaal waarvan de filters zijn gemaakt heeft iets weg van de luchtfilters van motoren. Ook zijn er varianten met partikels houtskool, die de lucht nog beter zuiveren en vervelende geurtjes van buitenaf terugdringen. U kunt filters voor uw auto vinden op auto-onderdelenexpert.nl

Vermeld in het onderhoudsboekje de datum waarop de filters aan vervanging toe zijn. Zorg ervoor dat u altijd hoogwaardige materialen gebruikt en dat alle eenheden van uw voertuig naar behoren functioneren.

Read More
Contactgegevens

E: info@reparatieaanmijnauto.nl