Reparatie Aan Mijn Auto

Eerste hulp bij autopech; neem dit altijd mee!

Het is de nachtmerrie van iedere autobestuurder, maar toch overkomt het eigenlijk iedereen wel een keer wanneer hij of zij zich op de weg bevindt. En vaak ook nog op een moment dat het echt even niet uitkomt. Of het nu gaat om een aanrijding met meerdere gewonden of simpelweg autopech voor een stoplicht; iedere vorm van onverwacht oponthoud met de auto is super vervelend. Het leed kan enigszins verzacht worden wanneer men vooraf hier al rekening mee heeft gehouden en de nodige zaken in huis heeft. Welke zaken dat zijn? Wij zetten het hier op een rij.

De papieren

Allereerst is het altijd goed om de juiste papieren in de auto te hebben voor het geval er schade ontstaat. Natuurlijk moet je altijd een geldig rijbewijs op zak hebben, maar ook andere zaken zoals de papieren van de verzekering zijn zeer belangrijk. En vergeet ook niet om een schadeformulier in de auto te hebben. Dit kan de afwikkeling een stuk makkelijker maken en bij kleine schade de afwikkeling enorm versnellen. Wanneer je er dan op redelijkheid met de andere partij al snel uitkomt, zul je zien dat er soms geen eens politie nodig is. En misschien denk je nu, dat kan toch gewoon online? Een schadeformulier moet het nog steeds offline worden ingevuld, en ook de overige papieren blijven offline nodig.

Let op; gevaar

Nog iets wat onmisbaar is; de gevarendriehoek en een veiligheidshesje. Zeker wanneer het al donker wordt en gaat schemeren, is dit zeer belangrijk. Je hebt niet altijd bij oponthoud de luxe om te stoppen op een plek waar het jou uitkomt. Wanneer je dan je goed zichtbaar kunt maken,  zul je zien dat je veel schade kunt voorkomen. Blijf ook nooit in de auto zitten wanneer er hulp onderweg is maar ga in de berm naast de auto zitten. Zorg er daarom ook altijd voor dat je bij warm weer genoeg water bij je hebt en bij koud weer juist een deken in de kofferbak hebt liggen. Kleine, eenvoudige zaken die net het verschil kunnen maken. 

Kortom, een ongeluk zit in een klein hoekje. Zeker in het geval van de weggebruiker. De kosten van de voorzorgsmaatregelen wegen vaak niet op tegen de gevolgen die je ermee kunt voorkomen. Ook de nodige papieren op orde hebben kunnen de afhandeling ontzettend bevorderen. En maak nooit de fout te denken dat het jou nooit gaat overkomen, want dit zijn van die zaken die zelfs de beste coureur niet bespaard blijven. En dat abonnement op de wegenwacht; ook daar zul je vroeg of laat blij mee zijn dat je het toch hebt afgesloten! Maar bovenal; rijd voorzichtig en wordt nooit overmoedig. 

Tags:
Je laten verzekeren voor deze reparatie?Vergelijk Verzekeringen