Reparatie Aan Mijn Auto

Ontdek de populairste leaseauto’s

Populsire leaseauto

Het uitkiezen van een auto is een hele klus. Of je nu een leaseauto van de zaak hebt of privé in een leaseauto rijdt. Sommigen vergapen zich aan alle mogelijkheden en kunnen niet wachten om jaarlijks een nieuwe auto van de zaak uit te kiezen. Anderen zien door de bomen het bos niet meer. Wij hebben de populairste leaseauto’s en de trends voor je op een rijtje gezet. Laat je inspireren en wie weet rijd jij binnenkort wel in de leaseauto van je dromen.

Elektrisch rijden is populair

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Deze trend is ook terug te zien onder leaseauto’s. Ongeveer een derde van de mensen die een zakelijk leasecontract hebben, zou in de toekomst elektrisch willen rijden. Duurzaamheid speelt hierin een rol, maar ook de fiscale voordelen leveren een belangrijke bijdrage aan het besluit om over te stappen op een elektrische auto. De fiscale voordelen worden wel langzaam afgebouwd. Gebruik je je elektrische auto privé, dan is het bijtellingstarief lager dan voor een benzine- of dieselauto. In 2026 zal dit onderscheid er niet meer zijn. De Tesla Model 3 is verreweg de populairste leaseauto’s als de keus valt op een elektrische wagen. Deze Tesla heeft in uiterlijk meer weg van een gewone auto dan de meeste elektrische wagens. De auto geeft, doordat deze goed op de weg ligt, een groot gevoel van veiligheid. Ook doet deze prima dienst als gezinsauto. De Kia Niro is een hybride auto die populair is onder leaserijders. Je combineert elektrisch rijden met rijden op diesel of benzine.

Merkvastheid neemt af

Waar je als zakelijke rijder vroeger uit een beperkt aantal auto’s mocht kiezen en vaak gebonden was aan een bepaald merk, is deze keus tegenwoordig veel vrijer. Zolang je je maar aan het budget houdt, kan je elk gewenst automerk kiezen. Ook bij private lease zie je de merkvastheid onder consumenten afnemen voor het auto leasen. Klasse en de prijs-kwaliteitverhouding spelen een belangrijkere rol bij de keuze voor een leaseauto dan het merk. Automobilisten rijden allang niet meer een hele leven hetzelfde merk auto. Zo is de Skoda Octavia Combi een gewilde leaseauto. Deze auto biedt veel ruimte tegen een scherpe prijs.

Sommige merken blijven onverminderd populair

Hoewel de merkvastheid dus afneemt, is er een aantal merken dat al jaren enorm populair is. Volkswagen ontbreekt nooit in de lijstjes met de populairste leaseauto’s. Dat is niet zo verwonderlijk, want ook onder automobilisten zonder leasecontract is dit merk populair. Zo is de Volkswagen Golf al jaren geliefd. De Volkswagen Polo is de meest gereden leaseauto. Als je veel in de stad moet zijn, is deze auto door z’n kleinere formaat makkelijk wendbaar en net wat eenvoudiger te parkeren.

Maak je eigen keuze

De auto’s die hier omschreven staan, dienen als inspiratiebron als je op zoek bent naar een leaseauto. Natuurlijk maak je je eigen keus op basis van een aantal criteria. Het model en het merk van de auto moeten je aanspreken. Ook tellen praktische zaken natuurlijk mee. Hoeveel zitplaatsen heb je nodig en wil je een uitgebreid infotainment systeem? Zoek je een automaat of wil je een elektrische auto? Op basis van de antwoorden op deze vragen ga je aan de slag met het zoeken naar een geschikte leaseauto. Dat doe je op leasetrader.nl heel eenvoudig.

Tags:
Je laten verzekeren voor deze reparatie?Vergelijk Verzekeringen