Reparatie Aan Mijn Auto

Stappen te ondernemen als je autopech hebt

Daar sta je dan aan de kant van de weg. Je hebt autopech.. Niemand zit er op te wachten dat de auto het begeeft terwijl je ergens naartoe onderweg bent, vooral niet als je haast hebt. Natuurlijk kan het altijd een keer voorkomen dat het jou bij gebeurt, je bent dan ook zeker niet de enige die dat overkomt. Hoe kun je het beste handelen wanneer je autopech hebt?

Veiligheid voorop!

Naast het feit dat het natuurlijk ontzettend vervelend is, kan autopech ook gevaarlijk zijn wanneer je niet correct handelt. Als je merkt dat je auto niet meer naar behoren werkt of je krijgt een waarschuwingssignaal van je auto, zet deze dan meteen aan de kant wanneer dit mogelijk is. Wanneer je je auto aan de kant zet, doe dit dan zo ver mogelijk naar rechts en het liefst in een berm of, wanneer je op de snelweg rijdt, zo dicht mogelijk tegen de vangrails aan. Wanneer je auto veilig aan de kant staat, draai je wielen dan naar rechts zoveel mogelijk weggedraaid van de weg. Zet hierna je alarmlichten aan om aan te duiden dat er een auto met pech aan de kant van de weg staat. Mochten je lichten het niet doen, dan plaats je een gevarendriehoek een stuk achter je auto. Zorg er voor dat alle inzittende aan de rechterzijde uitstappen, zodat zij niet aan de kant van de weg uitstappen. Ga vervolgens niet vlak naast, voor of achter de auto staan, maar ga veilig achter de vangrail of een stuk van de auto in de berm staan en schakel hulp in. Wacht netjes op hulp op deze veilige plek en steek nooit een snelweg of andere drukke weg over!

Wees verzekerd van hulp

Als jou iets overkomt heb je hier een zorgverzekering voor, voor je spullen in huis heb je een inboedelverzekering, maar voor je auto kun je je ook verzekeren bij pechhulp. Wanneer je je hier voor verzekert, ben je gegarandeerd van hulp wanneer je bijvoorbeeld een lekke band krijgt of je auto start niet meer. Je krijgt zelfs hulp wanneer je je sleutels in de auto hebt liggen terwijl de deuren al dicht zijn en op slot zitten! Ga dus voorbereid op pad en kies voor een pechhulp Nederland verzekering.

Probeer autopech zoveel mogelijk te voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen! Je kunt autopech niet volledig voorkomen, maar de kans wordt een stuk kleiner wanneer je zelf eenvoudige controles uitvoert. Dit kan door bijvoorbeeld elke maand je oliepeil te controleren. Zo voorkom je dat je met te weinig olie rondrijdt. Een motor die draait met te weinig olie kan onherstelbare schade oplopen waarmee je nog verder van huis bent. Verder kun je zelf ook je bandenspanning, verlichting en koelvloeistof checken. Verder onderhoud aan je auto kun je beter aan de experts van een autogarage overlaten. Zij kunnen je auto uitlezen om te zien wat er moet gebeuren. Deze lezing toont bijvoorbeeld aan ‘accu vervangen auto’, waardoor deze meteen vervangen kan worden. 

Tags:
Je laten verzekeren voor deze reparatie?Vergelijk Verzekeringen