Reparatie Aan Mijn Auto

Waardoor kan mijn autolak beschadigen?

De autolak is het visitekaartje van je auto. Het geeft niet alleen kleur en glans aan de auto, maar het beschermt ook het metaal eronder tegen roest en andere schade. Maar autolak is niet onverwoestbaar. Er zijn verschillende factoren die de lak kunnen beschadigen. In dit artikel bespreken we enkele van de meest voorkomende oorzaken van lakbeschadiging en hoe je ze kunt voorkomen.

Vogelpoep

Vogelpoep is niet alleen lelijk, maar kan ook de lak van je auto beschadigen. Vogelpoep bevat zuren die de lak kunnen oplossen en verkleuren. Als je vogelpoep op je auto ziet, moet je het zo snel mogelijk verwijderen. Vogelpoep autolak verwijderen is redelijk eenvoudig. Gebruik hiervoor een zachte doek en een autoshampoo. Probeer de vogelpoep niet weg te schrapen, want dat kan de lak beschadigen.

Stenen en vuil

Stenen en vuil kunnen ook de lak van je auto beschadigen. Als je over een onverharde weg rijdt, kunnen stenen en vuil opspatten en tegen de lak slaan. Dit kan krassen en putjes veroorzaken. Om dit te voorkomen, kun je een beschermende folie op de kwetsbare delen van je auto laten aanbrengen. Dit wordt ook wel steenslagfolie genoemd.

Krassen

Krassen zijn een van de meest voorkomende vormen van lakbeschadiging. Ze kunnen ontstaan door takken, winkelwagentjes, sleutels of andere voorwerpen die tegen de lak schuren. Je kunt krassen voorkomen door voorzichtig te zijn bij het parkeren. Daarnaast moet je je auto niet te dicht bij andere auto’s zetten. Als je toch krassen hebt, kun je proberen om ze weg te poetsen met een reparatieset. Bij diepe krassen moet je de auto misschien laten polijsten of de beschadigde delen laten overspuiten.

Zonlicht

Zonlicht kan de lak van je auto doen vervagen en verkleuren. Dit komt door de UV-straling die in het zonlicht zit. Je kunt de lak beschermen tegen zonlicht door de auto regelmatig te wassen en te waxen. Wax beschermt de lak tegen UV-straling en voorkomt dat de lak verkleurt. Als je langere tijd niet in de zon rijdt, kun je ook een zonnescherm op de voorruit plaatsen. Zo kun je nog lang genieten van je mooie auto!

Tags:
Je laten verzekeren voor deze reparatie?Vergelijk Verzekeringen