Reparatie Aan Mijn Auto

Het belang van een goede acculader

Goede accu

Autobatterijen produceren elektriciteit door een chemische reactie tussen de zure vloeistof en de loden platen in de cellen. Ze kunnen worden opgeladen door een geschikte spanning op de buitenste aansluitingen aan te brengen, waardoor de chemische reactie in de cellen wordt omgekeerd.

Autobatterijen worden opgeladen door het circuit van de dynamo / spanningsregelaar van de auto of door middel van een externe oplader. Bij Bootman acculaders vind je alle soorten en grootte acculaders. De tijd die nodig is om een batterij op te laden, is een functie van de CCA, omdat dezelfde hoeveelheid energie terug in de cellen moet worden gestoken als was verbruikt. Daarom geldt: hoe meer stroom (ampère) een oplader produceert, hoe korter het duurt om de batterij volledig op te laden.

Goedkope auto-acculaders zijn meestal van het “druppeltype”, die worden aangesloten op huishoudelijke stopcontacten en 2 ampère stroom produceren. Deze moeten gedurende lange tijd op de batterij aangesloten blijven om volledig op te laden. Ze hebben echter het voordeel dat ze niet te veel interne warmte in de batterij creëren. Aan de andere kant van het ladersbereik bevinden zich de “snelladers”, apparaten die 100, 200 of meer ampère produceren om een lege batterij in een uur of minder op te laden. Deze kunnen een enorme interne warmte in de batterij produceren en mogen alleen worden gebruikt door getrainde technici.

De meeste acculaders voor huishoudelijke auto’s hebben een outputbereik van 2, 6, 10 en soms 50 ampère bij 12 volt (6 volt-laders worden moeilijk te vinden, aangezien tegen het midden van de jaren 60 alle auto’s zijn overgeschakeld naar 12 volt). De gebruiker kan de output selecteren, afhankelijk van of een langzame, nachtelijke lading gewenst is of een relatief snelle (50 amp) lading nodig is om de auto binnen een paar uur te starten. Met tussenliggende instellingen kan de gebruiker de batterij op een veilige manier gedurende een aantal uren opladen en een spanningsbron bieden voor het testen van verschillende apparaten (lichten, claxons, radio, etc.) voor ervaren gebruikers.

Tags:
Je laten verzekeren voor deze reparatie?Vergelijk Verzekeringen