Reparatie Aan Mijn Auto

Is mijn reparatie gedekt met de autoverzekering?

Neem je deel aan het verkeer dan is het goed om te weten dat je moet zorgen voor een WA-verzekering. Dit is namelijk verplicht voor eenieder die deelneemt aan het verkeer en als je die niet hebt kun je een boete riskeren. WA staat voor wettelijk aansprakelijkheid. Alle eigenaars van voertuigen die deelnemen aan het verkeer zijn verplicht om deze verzekering te hebben aangesloten. Denk dus niet alleen aan auto’s maar ook aan brommers, trucks, bestelbusjes en vrachtwagens.  De WA-verzekering is geregeld om ook de slachtoffers te beschermen. Als jij iemand aanrijdt dan zul jij voor de kosten moeten opdraaien. Maar ook omgekeerd als jij wordt aangereden, dan zal de tegenpartij dat moeten bekostigen. Op zo een manier is eenieder die deelneemt aan het verkeer gedekt en geeft het een vertrouwend gevoel om te rijden op de weg.

Allrisk autoverzekering

Als je helemaal verzekerd wilt zijn kun je het best een allrisk autoverzekering aansluiten. Met een allrisk autoverzekering ben je dus uitgebreider verzekerd. Denk hierbij aan schade aan je eigen auto door een ongeluk of als gevolg van brand of diefstal maar ook de reparatie aan je auto. Allrisk autoverzekeringen worden ook wel als WA volledig cascoverzekeringen aangeboden. Het bestaat uit het wettelijk verplichte WA gedeelte en het aanvullende allrisk gedeelte. Voor een allrisk autoverzekering betaal je dus meer premie dan voor alleen een WA-autoverzekering. Een allrisk autoverzekering dekt de schade aan je eigen auto, ook als deze schade door eigen toedoen wordt toegebracht. Denk daarbij aan schade die ontstaat als gevolg van een aanrijding, omslaan van de auto, slippen, diefstal, brand of stormschade.

Voordelen allrisk autoverzekering

Een allrisk autoverzekering brengt dus een heleboel voordelen met zich mee. Schade door eigen schuld wordt ook vergoed. Bij de allrisk word je gedekt als jij de veroorzaker bent van een aanrijding, als je terecht komt in de sloot of als je met je auto slipt wanneer de wegen glad zijn. De verzekeraar betaalt de schade en vaak krijg je ook een vervangend vervoer. Bij de allrisk wordt ook schade door vandalisme gedekt. Is je auto helemaal total loss verklaard? Zijn de kosten van schade hoger dan de waarde van de auto of is de auto niet meer te repareren? Dan wordt vaak in de eerste drie jaar de nieuwwaarde uitgekeerd bij de allriskverzekering. Voor auto’s die niet ouder zijn dan 4 jaar is een allrisk autoverzekering absoluut aan te raden. Ook bij een luxe of dure auto is het verstandig deze verzekering af te sluiten.

Tags:
Je laten verzekeren voor deze reparatie?Vergelijk Verzekeringen