Reparatie Aan Mijn Auto

Autohuur als redmiddel bij het ongemak van autopech

De mogelijkheid dat uw auto er plotseling mee op houdt moet één van de dingen zijn waar veel mensen bang voor zijn tijdens het autorijden, vooral wanneer ze haast hebben of ver van huis zijn.

Het blijkt uit onderzoek dat de kerstperiode de meest populaire tijd voor een auto is om in te storten, en dan vooral aan het eind van deze feestperiode, wanneer men de auto probeert te starten nadat deze voor een lange tijd stil heeft gestaan. Dit is natuurlijk een flinke domper, maar het is nooit een pretje om naast een defecte auto te staan, welke tijd van het jaar dan ook!

Bron: Pexels

Ongemak bij autopech

Veel oorzaken van autopech hadden overigens met het juiste onderhoud eenvoudig kunnen worden voorkomen. Het verhelpen van al die pech kan kostbaar zijn, maar het is tevens erg lastig en ongemakkelijk, vooral tijdens de koude wintermaanden. Want om te midden van intens koud winterweer te koukleumen en lang te moeten wachten op hulp is echt wel het laatste waar u dan aan wil denken.

Het is soms moeilijk om precies te weten wat u moet doen als uw auto kapot gaat. Als uw auto tijdens het rijden kapot gaat, ga dan zo snel mogelijk veilig van de weg af en bel om hulp. Want als uw auto onderweg kapot gaat, is dat niet alleen super vervelend, maar ook gevaarlijk. Afhankelijk van waar u precies op de weg stil komt te vallen (na een bocht, op de snelweg of op een weg waar weinig of geen bermruimte is) kan de pechsituatie al snel hachelijk worden. Gelukkig is het meestal wel mogelijk om een goede plek te vinden om te stoppen, die veilig is en niet in de buurt van het verkeer.

Blijf altijd kalm

Als uw auto onderweg kapot gaat, probeer dan de situatie te beheersen zodat u niet gestrest raakt en indien mogelijk zo snel mogelijk weer op pad kunt gaan. Het is schrijnend om te weten dat uw voertuig op dat moment niet meer rijdt, vooral als het op de weg gebeurt, maar u moet te allen tijde kalm blijven.

Gebruik de alarmlichten om aan te geven dat u in nood verkeert en gebruik eventueel handsignalen terwijl u probeert de rand van de weg te bereiken. In bepaalde situaties kunt u het voertuig het beste naar een veiligere locatie duwen. Indien dit het geval is, doe dit dan absoluut niet alleen, maar doe dit samen met een mede passagier of een goede samaritaan.

Zodra u de auto naar een veilige locatie heeft geduwd, parkeert u hem zoals u dat normaal ook zou doen door de handrem te gebruiken en het contact van de auto uit te schakelen. Vergeet indien nodig de gevaren driehoek niet. Daarna kunt u veilig bellen voor pechhulp, een sleepwagen of contact opnemen met de politie.

Transport terwijl uw auto gerepareerd wordt

Als uw auto niet kan rijden, onveilig is om te rijden of wordt gerepareerd als gevolg van een aanrijding of andere autopech, dan komt u mogelijk in aanmerking voor een huurauto. Vaak is de eenvoudigste manier voor u om een huurauto te krijgen via uw eigen autoverzekering, mits u over een huurdekking beschikt.

Als uw voertuig beschadigd mocht zijn door een andere bestuurder, buiten uw schuld om, dan heeft u mogelijk recht op huurdekking van hun verzekeringsmaatschappij terwijl uw auto gerepareerd wordt.

Het is in zo’n geval overigens volkomen gepast dat die verzekeringsmaatschappij u een huurauto ter beschikking stelt die vergelijkbaar is met de auto die gerepareerd wordt of in het meest erge geval afgeschreven, met name in situaties waarin u een bepaald type voertuig nodig heeft voor uw werk of bedrijf.

Vandaag de dag is het dankzij platformen zoals www.goedkoperautohuur.nl in Nederland, of Autoverhuur24.be in België heel simpel om na een ongeval of autopech toch uw vertrouwde routine te kunnen handhaven. Beide platformen vergelijken meer dan 1.600 aanbieders met elkaar, waardoor het gemakkelijker wordt om zo de voordeligste, en beste deal te kunnen sluiten. Mocht je in het buitenland pech krijgen tijdens bijvoorbeeld een vakantie of werksituatie, dan zijn er veel, van de aanbieders die vergeleken worden, die optimale dekking aanbieden. Er is overigens online ook veel handige informatie te vinden met belangrijke aandachtspunten voor het boeken van een huurauto, om op die manier een nog betere keus te kunnen maken.

Bron: Pixabay

De juiste stappen na een auto-ongeluk

Ongeacht wie er een fout heeft begaan bij een auto-ongeluk, is het altijd van belang om de juiste stappen te nemen om er zo voor te zorgen dat u financieel beschermd bent. Neem zodoende contact op met de politie. Hun rapport bepaalt de geldigheid van uw claim. Verzamel altijd de contact- en verzekeringsinformatie van de andere bestuurder. Documenteer hoe het ongeval plaatsvond en fotografeer eventueel de schade.

Als u denkt dat de andere bestuurder schuld heeft, neem dan rechtstreeks contact op met hun verzekeringsmaatschappij om een claim in te dienen. U kunt uiteraard ook zelf uw eigen autohuur voorschieten om vervolgens een terugbetaling van de andere betrokken verzekeringsmaatschappij te vragen zodra deze haar onderzoek heeft afgerond. Vergeet natuurlijk ook niet alle bijbehorende bonnetjes te bewaren, want u heeft deze nodig om de kosten te declareren.

Er bestaan dagen dat uw auto gewoon kapot gaat, of dat deze beschadigd raakt tijdens een auto-ongeluk. Wanneer uw auto op dat moment defect is, wordt er ongetwijfeld flink veel tijd, moeite en energie verspild. Weten welke stappen u moet nemen wanneer of als u zich in een dergelijke lastige situatie bevindt, kan een wereld van verschil maken. Preventie is beter om pech te voorkomen, maar het is een geruststelling om te weten dat autohuur altijd een aangenaam redmiddel is voor het ongemak bij autopech, want dankzij deze fijne assistentie wordt jouw leven op de weg zo het minst ontregeld.

Tags:
Je laten verzekeren voor deze reparatie?Vergelijk Verzekeringen