Reparatie Aan Mijn Auto

Oldtimers hebben jaarlijks onderhoud nodig

Een goed onderhouden oldtimer laat je natuurlijk graag zien. Je laat geen kans voorbij gaan om op mooie zonnige dagen de weg op te gaan. Je oldtimer mag natuurlijk gezien worden. Op verschillende evenementen kun je het ook showen, deze worden het hele jaar door georganiseerd. Natuurlijk moet je het ook onderhouden, zodat je er nog lang van kunt genieten. Hieronder volgen er enkele tips om je oldtimer te onderhouden.

Het poetsen van wielen en banden

Op en rondom je wielen en banden zit er vaak hardnekkig vuil. Dit kun je het beste verwijderen met een borsteltje met zachte haren en een schone doek. Doe eerst de banden, zo kun je voorkomen dat er vuil op het lak terecht komt.

Gebruik een aparte doek

Gebruik een aparte doek om je oldtimer te vegen. Zorg dat je het gescheiden houdt van andere doeken. Als je een doekje laat vallen kun je het beter eerst wassen, voordat je de auto ermee veegt. Vuil is soms niet met het blote oog te zien. Zo kunnen er kleine zandkorrels op de doek zijn gekomen. Als je daarmee gaat poetsen of vegen kunnen er krassen komen. Als je je auto gaat drogen kun je het best microfiber of zacht katoenen doeken gebruiken. Dit sort doeken nemen water veel beter op. Vocht kan worden opgenomen om daarmee schade te voorkomen.

Autowax aanbrengen

Er zijn verschillende soorten autowax te verkrijgen. Hierdoor heb je een uitgebreide keuze en dat kan soms lastig zijn. Als je twijfelt kun je advise vragen bij de winkel of de garage. Hieronder volgen er verschillende wax soorten van goede kwaliteit.

Turtle Wax: Turtle wax zorgt voor bescherming. Deze wax kan je makkelijk aanbrengen met een microvezeldoekje.

Valma Autowax: Valma autowax biedt langdurige bescherming tegen weersinvloeden. Deze wax is geschikt voot unilakken en metalliclakken.

Valma beauty wax: Valma Beauty Wax geeft langere bescherming en een zichtbaar hogere glans en is bestand tegen vele wasbeurten.

Wax moet je nooit direct op de autolak aanbrengen. Als je dit doet kunnen er oneffenheden ontstaan. Doe het eerst op een doekje.

Tags:
Je laten verzekeren voor deze reparatie?Vergelijk Verzekeringen