Reparatie Aan Mijn Auto

Zorg altijd voor een goede onderhoud van je auto

Als je een auto hebt is het natuurlijk verstandig dat je het ook onderhoudt. Niet alleen een verzekering is belangrijk, maar ook technisch moet je auto onderhouden zijn. Met de juiste onderhoud kun je voorkomen dat problemen aan je auto uit de hand lopen. Hier volgen er enkele tips om je auto te onderhouden.

Bandenspanning controleren

Autobanden verliezen langzaam maar zeker lucht. Als je rijdt op zachte banden kost het je meer benzine. Bij de meeste benzinestations heb je een airpomp waarmee je je banden kunt pompen. Ook kun je de spanning van de banden meten. De juiste bandenspanning staat in het instructieboekje van je auto. Je bandenspanning kun je een keer per maand controleren.

Ruitenwissers vervangen

Als je ruitenwissers strepen achterlaten of ‘rare’ geluiden maken dan zijn ze toe aan vervanging. Je kunt je ruitenwissers zelf losmaken en weer bevestigen. Nieuwe ruitenwissers kun je gewoon bij de benzinestation kopen.

Koelvloeistof controleren

Door maandelijks je vloeistoffen te controleren zorg je dat je auto soepel blijft lopen. Koelvloeistof controleer je in het reservoir in de motor. Dit werkt het beste als de motor koud is.

Motorolie controleren

Ook je motorolie moet je regelmatig controleren. Je veegt het af en stopt het weer terug. Als je het eruit haalt kan je zien aan de hand van de olie aan de stok of je olie op peil is.

Een laatste tip is om goed naar je auto te luisteren en deze goed aan te voelen. Hoor je geluiden die je normaal niet aanhoort dan kan het zijn dat er een mankement is. Door op tijd je auto te laten checken kun je voorkomen dat kleine problemen uit de hand lopen en je veel geld moet uitgeven om deze op te lossen. Zo kan je auto langer mee en kun je er langer van genieten.

Bron: www.aansprakelijkheidsverzekering.com

Tags:
Je laten verzekeren voor deze reparatie?Vergelijk Verzekeringen