Reparatie Aan Mijn Auto

Verduurzamen met een parkeergarage: 5 tips!

Als we denken aan parkeergarages, denken we aan saaie en zelfs lelijke ruimtes die permanent in cement zijn verankerd. Het lot van parkeerplaatsen is om als tussenpersoon te fungeren: een plek waar we onze auto’s tijdelijk achterlaten om een ​​gebouw binnen te gaan. Zo simpel is het!  Vanuit milieuoogpunt zijn parkeergarages echter nooit eenvoudig. Ze zien er misschien onschuldig genoeg uit, maar parkeerplaatsen zijn niet echt de meest milieuvriendelijke ruimte op het terrein van een etablissement. Gebruik de onderstaande tips om de garages toch te verduurzamen. 

Kies voor LED verlichting 

In een parkeergarage is het vaak donker. Parkeergarage verlichting is hierdoor echt essentieel. Vaak wordt hierbij gekozen voor TL lampen. Toch is er een veel betere opties. Als je graag wat beter wilt zorgen voor het milieu met behulp van het milieu dan kun je beter kiezen voor de LED lampen die Prolumia verkoopt. Dit type verlichting is een stuk duurzamer aangezien het veel langer meegaat dan de concurrenten, terwijl het dus ook nog eens vele malen milieuvriendelijker is. 

Schakel over naar alternatieve straatstenen

Gebruik in plaats van volledig asfalt of beton baksteen, kasseien, grind, kiezelstenen, houtmulch, grasmatten, natuursteen en grasstraatstenen. Geheel betonnen parkeerplaatsen zijn ondoordringbaar voor regenwater. Dit is geen goede zaak, want in plaats van te worden doorweekt en op natuurlijke wijze gefilterd door lagen en lagen van grond, zand, gesteente en micro-organismen om deel uit te maken van de grondwatervoorziening, stroomt het regenwater gewoon weg op het oppervlak en draagt ​​het alle verontreinigende stoffen die er langs de manier. Je ziet dus dat traditionele parkeerplaatsen een barrière vormen voor de normale ecologische levenscyclus van water. Daarom zijn doorlatende, poreuze straatstenen de meest milieuvriendelijke keuze.

Minimaliseer de afmetingen

Door de lengte en breedte van individuele parkeervakken te verkleinen in het parkeergarage, kun je meer auto’s plaatsen op minder verhard terrein. Individuele parkeerstallingen die door de meeste lokale parkeercodes zijn ingesteld, zijn meer dan groot genoeg om die gigantische SUV’s te huisvesten, dus je kunt de afmetingen nog steeds verkleinen zonder SUV’s te vervreemden. Dit is van belang aangezien deze auto’s de laatste jaren steeds populairder worden in Nederland. 

Moedig fietsen naar het werk aan

Woon-werkverkeer is geweldig, maar fietsen naar het werk is nog beter. Als er in groene parkeergarages fietsenstallingen staan ​​waar mensen veilig hun fiets kunnen stallen, wordt iedereen aangemoedigd om met de fiets naar het werk te gaan in plaats van met de auto. En je moet toegeven, het is goed voor het hart en de algehele gezondheid van je personeel. Maak kantooruren zo nodig flexibel zodat je rekening houdt met de fietsers.

Werk rond bestaande bomen

Staan er bomen in de weg? Plan de parkeergarage zo in dat bestaande bomen helemaal niet gekapt hoeven te worden om plaats te maken voor een auto. Een overal in cement gemetselde parkeerplaats is niet alleen een doorn in het oog, het is ook een van de hoofdschuldigen in het zogenaamde stedelijke hitte-eilandeffect, waarbij de zwarte bestrating de stadswarmte absorbeert en intensiveert. Planten en bomen pakken dat probleem aan, naast het verfraaien en verzachten van het harde landschap van een parkeerplaats

Tags:
Je laten verzekeren voor deze reparatie?Vergelijk Verzekeringen