Reparatie Aan Mijn Auto

De mogelijkheden van een laadpaal aan huis

Als je een elektrische auto rijd heb je geen tijd om elke keer naar een laadpaal toe te gaan. Een laadpaal langs de weg duurt niet alleen lang, maar is ook zeker niet de goedkoopste manier van het opladen van een elektrische auto. Daarom is het aan huis opladen van een elektrische auto wel een must geworden. In deze blog gaan we de voordelen en mogelijkheden van het aanhuis opladen bespreken. 

Een laadpaal aan huis

Als het gaat op een laadpaal voor een elektrische auto, zijn er meerdere mogelijkheden om een laadpaal laten installeren. Zo kun je een gewone laadpaal laten installeren, welke gewoon weg de auto oplaad wanneer je de stekker er in stopt. Maar je kunt ook voor een slimme laadpaal kiezen, welke je gemakkelijk kunt bedienen met een app. Deze app geeft ook inzicht in het verbruik van de elektrische auto. Het mooie van deze app is dat deze er ook zonder abonnement zijn, zodat je niet aan maandelijkse kosten verbonden zit om het verbruik van de laadpaal te kunnen zien. 

Een laadpaal heeft uiteraard ook onderhoud nodig en aangezien het over een laadpaal thuis gaat, zijn de onderhoudskosten ook voor jou. Maar wanneer je een laadpaal met abonnement neemt is de kans groot dat het onderhoud ook bij het abonnement hoort. Daarom is het sowieso verstandig om de laadpaal te laten installeren door een professional, zodat je verzekerd ben voor wanneer de laadpaal niet goed is aangesloten. 

Het duurzaam laden van de elektrische auto     

Als je denkt dat een elektrische auto al duurzaam genoeg is, kun je het nog een stapje verder zetten en het nog duurzamer aanpakken. Zo kun je namelijk er thuis ook voor kiezen om zonnepanelen te nemen als je deze nog niet hebt. Wanneer je namelijk zonnepanelen hebt wek je zelf de stroom op die je auto verbruikt. Als je op deze manier je elektrische auto wil gaan opladen, is een laadpaal welke ook de mogelijkheid van de app biedt. Geen slechte keuzen om te maken voor het aanschaffen van een laadpaal. 

Deze laadpaal laat zien hoeveel stroom er naar de elektrische auto gaat, waardoor je gemakkelijk kunt zien of je meer stroom verbruikt of opwekt. Zo kun je gemakkelijk bepalen of je eventueel extra zonnepanelen kunt laten plaatsen, om zo ook je elektrische auto volledig met eigen stroom op te kunnen laden. Om op deze manier zo duurzaam mogelijk te kunnen rijden. 

Tags:
Je laten verzekeren voor deze reparatie?Vergelijk Verzekeringen