Reparatie Aan Mijn Auto

Zelf een auto importeren: waar moet je op letten?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om zelf een auto te importeren uit het buitenland. Vooral auto’s uit Duitsland zijn populair, en niet zonder reden! Het zelf importeren van een auto heeft namelijk vele voordelen.

De voordelen van het zelf importeren van een auto

Het grootste voordeel van het importeren van een auto is uiteraard de prijs. Met name in Duitsland zijn occasions over het algemeen veel goedkoper dan vergelijkbare occasions uit Nederland. Daarnaast zijn Duitse auto’s vaak veel beter uitgerust met verschillende opties en accessoires waardoor je voor een lagere prijs in een veel luxere auto rijdt. Ook is het aanbod van auto’s in Duitsland vele malen groter dan in Nederland. Grote kans dus dat er een occasion rondrijdt die precies bij uw wensen past! Vooral de Duitse ‘youngtimers’ zijn zeer interessant voor Nederlandse autokopers. Deze auto’s zijn 1 à 2 jaar oud en hebben weinig kilometers op de teller. Doordat deze jonge wagens onder het Europese garantiestelsel vallen brengt het aanschaffen van een dergelijke occasion relatief weinig risico met zich mee.

Wat kost het importeren van een auto?

Bij het importeren van een auto moet u rekening houden met verschillende bijkomende kosten. Ten eerste moet de rest-BPM betaald worden. De rest-BPM kan op verschillende manieren berekend worden. U mag zelf bepalen welke rekenmethode u gebruikt, en u zult dus verschillende rekenmethodes moeten toepassen om erachter te komen welke financieel het gunstigst voor u is. Daarnaast moet de auto getransporteerd en gekeurd worden. Ook heeft de auto nieuwe kentekenplaten nodig en moet hij officieel toegelaten worden door de RDW. Bent u benieuwd naar de totale kosten van het importeren van een auto? Op dasimport.nl kunt u vrijblijvend een kostenberekening aanvragen.

Hulp bij het importeren van een auto

Zoals u leest brengt het importeren van een auto vrij veel papierwerk en kosten met zich mee. Toch is de uiteindelijke kostenbesparing in de meeste gevallen de moeite waard. Wilt u graag een auto invoeren maar ziet u op tegen de rompslomp die erbij komt kijken? Geen nood, er zijn namelijk verschillende bedrijven die het import-proces uit handen kunnen nemen. Das Import importeert al meer dan 15 jaar auto’s uit Duitsland en is dus als geen ander op de hoogte van alle regels en kosten. Bij Das Import kunt u terecht voor informatie en advies, maar ze kunnen indien gewenst ook het invoerproces voor u regelen. Laat uw auto importeren door Das Import en u bent er zeker van dat u niet verrast wordt door onverwachte kosten. Voor u het weet rijdt u rond in een luxe youngtimer!

Tags:
Je laten verzekeren voor deze reparatie?Vergelijk Verzekeringen