Reparatie Aan Mijn Auto

Besparen op het onderhoud van de auto

Door je auto op tijd te voorzien van een grote- of kleine onderhoudsbeurt kun je overmatige slijtage en schade aan je auto voorkomen. Met goed onderhoud spaar je dus hopelijk dure reparatiekosten uit. Ook het op tijd laten vervangen van bijvoorbeeld een distributieriem en het switchen naar winterbanden voor de koudere maanden, helpt bij het zo laag mogelijk houden van de reparatiekosten. Het zorgen voor een reisverzekering met bijvoorbeeld pechhulp in binnen- en buitenland past ook bij goede zorg en de juiste voorzorgsmaatregelen voor je auto.

Veel voorkomend onderhoud

De meest voorkomende kosten wat betreft het vervangen van onderdelen van de auto zitten in zaken als het vervangen van een uitlaat, of het per twee banden vervangen van banden met flinke slijtage. Bij de jaarlijkse apk wordt de diepte van de groeven van de autobanden gemeten. Zo kan er op het keuringsrapport aangegeven staan dat je binnen afzienbare tijd banden zal moeten vervangen. Een voorbeeld van cruciale onderdelen van de auto die in een perfecte staat moeten verkeren, zijn natuurlijk de remblokken. Op tijd kunnen remmen of tot een totale stilstand van de auto kunnen komen is zo ongeveer het belangrijkste wat een auto moet kunnen.

Niet te lang doorrijden

Rijd je veel in het buitenland met je auto? Of maak je na aankomst op een buitenlandse bestemming veel gebruik van huurauto’s? Bekijk dan of jouw huidige reisverzekering een clausule heeft wat betreft schade binnen (of juist buiten) Europa. Breng de auto voor een langere reis naar de garage voor een kleine beurt. Sommige landen eisen dat je een blaastest voor alcohol of een veiligheidsvest in de auto bij je hebt. Bekijk voor je vertrekt wat de specifieke eisen zijn van het land waar je naartoe gaat.

Zelf basisonderhoud verrichten

Tegenwoordig kun je door middel van het bekijken van handige doe-het-zelf-filmpjes op YouTube snel ontdekken hoe je zelf klein onderhoud aan de auto kunt verrichten. Denk aan het aanvullen van de olie (controleer het oliepeil geregeld), het op spanning houden van de banden en het vervangen van ruitenwissers.

Lees de handleiding van jouw auto goed door en leer hoe je zelf lampjes vervangt onderweg en eventueel hoe je een reserveband op de auto kunt zetten. Het zelf kunnen uitvoeren van dergelijke klusjes is altijd handig voor onderweg en bespaart je ook geld.

Standaarduitrusting in de auto

Het is uiteraard niet verplicht. Toch is het handig om de volgende spullen altijd in de auto bij je te hebben: zonnebril, dekentje een fles water, een zaklamp en een rol stevig tape. Hiermee kun je bij pech warm blijven, zien in het donker en blijf je veilig op de weg.

Tags:
Je laten verzekeren voor deze reparatie?Vergelijk Verzekeringen