Reparatie Aan Mijn Auto

Schade gereden? Wat is wel en -niet verzekerd?

Wanneer je schade hebt gereden kost het je eigenlijk altijd geld. Of je moet de schade betalen of je premie gaat omhoog. Wel verschilt het wat de kosten zijn aan de hand van je autoverzekering. Er zijn namelijk meerdere soorten autoverzekeringen waar je uit kunt kiezen. De kosten hiervan verschillen ook behoorlijk. Daarnaast hangt het af van de auto die je hebt, een Opel autoverzekering is goedkoper dan de verzekering van een dure Mercedes. We hebben voor je op een rijtje gezet wat er gedekt is bij de verschillende soorten verzekeringen.

All Risk verzekering

Ga je een nieuwe auto verzekeren? Dan is het slim om te kiezen voor een all risk verzekering. Je bent dan namelijk verzekerd voor bijna alle schade, of het nu door iemand anders komt of door jezelf. Vooral voor nieuwe auto’s is dit erg belangrijk. Als je de schade zelf zou moeten betalen zullen de kosten ontzettend hoog zijn. Het nadeel is alleen wel dat de premie bij een all risk verzekering erg hoog is. Vooral als je auto nog minder dan 1 jaar oud is moet je eigenlijk altijd kiezen voor een all risk verzekering. De schade wordt dan namelijk nog berekend over de nieuwwaarde van de auto. Na het eerste jaar wordt er gekeken naar de dagwaarde van de auto.

WA verzekering

Het is voor iedereen in Nederland verplicht om een autoverzekering te hebben. Veel mensen, vooral met oude auto’s kiezen daarom een WA verzekering. Bij deze verzekering wordt alleen de schade die je bij andere hebt aangericht vergoed. Hierdoor loop je zelf natuurlijk wel een risico maar als de dagwaarde van je auto laag is, is dat geen probleem. Op het moment dat iemand anders schade aanricht aan je auto ben je wel gewoon verzekerd.

WA casco

Tussen de all risk en de normale WA verzekering zit nog een andere verzekering, namelijk de WA casco verzekering. Hier kan wel een behoorlijk verschil in zitten. Er is namelijk een variant volledig casco, en een met beperkt casco. Het is vooral bij deze verzekering altijd erg belangrijk dat je goed kijkt naar de dekking en voorwaarde van je verzekeraar. Bij een beperkt casco worden bijvoorbeeld gevallen zoals een sterretje of diefstal nog vergoed. Een WA met volledig casco dekt iets meer, dingen zoals een aanrijding, slippen of in het water belanden worden vaak ook vergoed.

Tags:
Je laten verzekeren voor deze reparatie?Vergelijk Verzekeringen