Reparatie Aan Mijn Auto

Kosten voor de apk laag houden

De kans is groot dat je als automobilist weinig verstand hebt van autotechniek en voor de apk vertrouwt op de deskundigheid van de monteur. Het blijkt dat veel mensen teveel betalen voor de apk omdat er soms mankementen worden gevonden die er helemaal niet zijn. Met deze tips voorkom je dat je teveel betaalt voor de apk.

Kies een betrouwbare garage

Voor de apk kies je allereerst zelf een garage uit. Als je een nieuwe auto rijdt, is het doorgaans aan te raden om deze bij de merkdealer te laten keuren. Dit is namelijk vaak een eis van de fabrikant om je garantie te behouden. Daarnaast ontvang je soms extraatjes, zoals een gratis wegenwachtservice, waardoor je op deze kosten kunt besparen. Op het moment dat de garantie is verlopen kun je de auto bij iedere garage brengen. Weet wel dat de garage bij jou om de hoek niet altijd goedkoper is dan de dealer. Bij de merkdealer gelden namelijk doorgaans standaardprijzen voor onderhoudsbeurten. Een voordeel van een garage in de buurt is wel dat deze niet per se werkt met volledig nieuwe onderdelen. Door bij een oudere auto te kiezen voor gebruikte onderdelen valt veel winst te behalen. Je hebt drie maanden garantie op de verrichte reparaties als het garagebedrijf is aangesloten bij de BOVAG.

Second opinion

In veel andere landen laat je jouw auto keuren bij de ene garage en repareren bij de ander. Zo wordt het voor de monteurs minder interessant om de auto af te keuren op een paar extra punten waardoor er meer reparaties nodig zijn. Als je de uitslag van jouw apk-keuring niet verwacht kun je de auto laten herkeuren bij een andere garage. Ook is er de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW). Deze instantie controleert apk’s steekproefsgewijs en erkent dat niet alle keuringen zonder fouten verlopen. De RDW geeft automobilisten als tip om niet pas op het laatste moment de auto weg te brengen voor de apk-keuring. Als je nog tijd hebt voordat de apk verloopt, kun je de auto namelijk laten herkeuren bij de RDW. Dit kost €46,-, een bedrag dat je terugkrijgt op het moment dat de auto onterecht is goed- of afgekeurd. Het kan zijn dat je pech hebt en de kosten voor de apk-keuring en bijbehorende reparaties hoog uitvallen. Dit kun je financieren met spaargeld of een persoonlijke lening. Het voordeel van een persoonlijke lening ten opzichte van andere leningen is dat je je van tevoren precies welk bedrag je leent en wat dit per maand kost om terug te betalen.

Vergelijk de prijzen

Op onze website kun je voor iedere vorm van reparatie en onderhoud de prijzen vergelijken. Zo weet je zeker dat je altijd de beste prijs betaalt voor de apk-keuring zelf. Je vraagt de offerte voor de apk-keuring eenvoudig en snel aan door enkele stappen te doorlopen. Dit is helemaal gratis.

Tags:
Je laten verzekeren voor deze reparatie?Vergelijk Verzekeringen