Reparatie Aan Mijn Auto

Rijd altijd in een goedgekeurde auto voor je reis

Veel mensen kiezen ervoor om met de auto op vakantie te gaan. Je bent niet afhankelijk en kunt vertrekken wanneer je wilt. Ook kun je je route aanpassen als je dat wilt. Daarnaast kun je meer spullen meenemen en is de kans op vertraging klein. Reizen met een auto is makkelijk, vooral als er kinderen meegaan.

Als je de eigenaar bent van een auto dan is het belangrijk om te weten wanneer de APK goedgekeurd moet zijn. Is dit niet het geval dan mag je niet rijden zonder geldige APK. Als je dat doet dan ben je in overtreding van de wet en kun je een boete riskeren. Mocht er zich een geval voordoen en is je voertuig niet goedgekeurd, dan keert de verzekeringsmaatschappij geen geld uit. Ook als je op vakantie gaat is het belangrijk dat de auto goedgekeurd is.

Als hetv oertuig al is goedgekeurd

Is de voertuig al eerder goedgekeurd dan kun je de vervaldatum altijd natrekken. In het APK keuringsrapport staat namelijk een vervaldatum. Voor die datum moet het voertuig opnieuw goedgekeurd zijn.

Check je autoverzekering

Controleer altijd je autoverzekering als je op pad gaat. Waarvoor ben je gedekt? En ben je ook verzekerd in het buitenland? Vergeet ook de groene kaart niet mee te nemen. Dat is een internationaal erkend verzekeringsbewijs.

Hoe vaak APK keuren?

Een auto moet je drie of vier jaar nadat de auto voor het eerst op de weg is toegelaten laten keuren. Dit is afhankelijk van het soort brandstof.

Keuren tot twee maanden vooraf

Je kunt je voertuig tot twee maanden voor de eerstvolgende APK-vervaldatum laten keuren. De oude vervaldatum wordt dan, afhankelijk van de geldende keuringsfrequentie, met 1 of 2 jaar verlengd. Laat je je voertuig meer dan twee maanden voor de APK-vervaldatum keuren, dan krijgt het voertuig een nieuwe APK-vervaldatum.

Meer tips: www.airportparkerenvergelijken.nl

Tags:
Je laten verzekeren voor deze reparatie?Vergelijk Verzekeringen