Reparatie Aan Mijn Auto

Zorg dat je auto in goede staat is voor je de weg op gaat

Voordat je de weg op gaat is het verstandig dat de auto in goede staat is. Vergeet dus niet om de auto te controleren. Vooral in de wintermaanden is dit belangrijk, omdat de wegen glad kunnen zijn. Hieronder een paar punten waarop je kunt letten.

Houd afstand

Het is heel belangrijk om bij gladheid meer afstand te houden dan normaal. Als je voorganger plotseling remt, heb je de ruimte en tijd om dat op te vangen. Ook moet je niet op het laatste moment invoegen.

Lampen controleren

Een kapotte koplamp vermindert niet alleen je eigen zicht, maar maakt je ook minder zichtbaar voor je medeweggebruikers. Zonder werkende richtingaanwijzers weten de andere autogebruikers niet welke richting je op wilt. Zorg altijd voor een set reservelampen in de auto. In een set zitten vaak ook lampjes voor bijvoorbeeld de richtingaanwijzers.

Bandspanning controleren

Uit elke band ontsnapt continu een beetje lucht. Daarom is het belangrijk om maandelijks de bandenspanning te controleren. Een te lage bandenspanning is slecht voor het brandstofverbruik, maar ook voor de wegligging. Bovendien wordt een zachte band snel heet, waardoor er meer kans is op een klapband.

Ruitenwissers

Bekijk of de ruitenwisserbladen vies zijn of versleten. Vuile ruitenwisserbladen kunnen ook strepen trekken, maar daarmee hoef je ze niet meteen te vervangen. Wees voorzichtig bij het verwijderen van de oude wisserbladen: het rubber zit vast aan een metalen arm, waardoor krassen of zelfs barsten in de ruit kunnen ontstaan.

Oliepeil controleren

De olie in je motor is niet alleen een smeermiddel voor de draaiende delen, maar ook een koel- en zelfs een reinigingsmiddel. Daarom moet je het ook verversen. Olie wordt op zijn plaats gehouden door allerlei pakkingen; die kunnen na lange tijd gaan ‘zweten’ of lekken.

Deze punten kunnen jou helpen om veilig de weg op te gaan. Zo breng je jezelf en andere weggebruikers niet in problemen.

Bron: www.goedkoopparkerenschiphol.eu

Tags:
Je laten verzekeren voor deze reparatie?Vergelijk Verzekeringen