Reparatie Aan Mijn Auto

Wat als je velgen kapot zijn?

Velgen kapot

Zijn je velgen kapot? Dan wil je daar uiteraard wat aan doen. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen als je velgen kapot zijn. Je kunt je velgen laten repareren, maar je kunt ook nieuwe velgen kopen. Dit kunnen natuurlijk ook tweedehands velgen zijn. Het is een aanrader om nieuwe of tweedehands velgen te kopen. Dit hoeft namelijk echt niet duur te zijn en zo heb je nieuwe velgen die er een tijdje tegenaan kunnen. Ook kun je kiezen welke velgen je precies wilt. Zo kun je het uiterlijk van je auto deels bepalen. Nieuwe en tweedehands velgen kun je bij Wheelpoint aanschaffen. Hierover wordt zo meteen meer verteld. Eerst kun je wat lezen over het repareren van velgen. Dit wordt dus niet aangeraden, maar is wel een mogelijkheid.

Velgen repareren

Omdat je voor een niet al te hoge prijs nieuwe of tweedehands velgen kunt krijgen, is het repareren geen aanrader. Als je hier toch voor wilt gaan, kan dit wel. Velgen kun je op verschillende plaatsen laten repareren. Afhankelijk van de schade, wordt er een bepaalde techniek toegepast om dit te doen. Bij een kromme velg kan deze rechtgetrokken worden. Als je velg gebarsten is, kan deze gelast worden. Als je velgen gelakt moeten worden, kun je dit eventueel ook zelf doen. De meeste taken kunnen echter beter door een deskundige gedaan worden. Dit kost natuurlijk wel wat meer.

Nieuwe velgen aanschaffen

Je kunt ook kiezen om nieuwe velgen aan te schaffen, bijvoorbeeld bij Wheelpoint. Het voordeel is dat het niet veel hoeft te kosten, maar je wel de keuze en een goede kwaliteit hebt. Als je velgen kapot zijn, zou je ervoor kunnen kiezen om voor een andere look te gaan. Er zijn onder andere verschillende kleuren velgen te krijgen bij Wheelpoint. Misschien wil je wel eens een andere kleur proberen, of velgen van een ander merk. Kijk wel goed of er velgen voor jouw auto te krijgen zijn. Dit kan bij Wheelpoint gemakkelijk door je type en merk auto of je kenteken in te typen.

De prijs van nieuwe velgen

De prijs van nieuwe velgen van Wheelpoint kan heel verschillend zijn. Er zijn velgen van nog geen 200 euro, maar de meeste velgen hebben een prijs van boven de 350 euro. Er zijn ook velgen die een stuk meer kosten, tot zo’n 5000 euro. Hier zou je voor kunnen gaan, maar dit hoeft natuurlijk niet. Als je voor een redelijke prijs velgen wilt, low budget velgen, kan dit ook prima. Bij Wheelpoint kun je aftermarket velgen krijgen, wat inhoudt dat het geen originele velgen zijn. Hierdoor zijn ze kwalitatief nog steeds goed, maar wat goedkoper.

Tweedehands velgen aanschaffen

Bij Wheelpoint kun je ook voor tweedehands velgen gaan. Zo kun je voor een nog lager bedrag kiezen tussen een aantal velgen. Ook hier kun je zelf bekijken welke kleur en welk merk iets voor jou is. Nog minder duur dus, maar kwalitatief in orde. Er wordt namelijk gecontroleerd of de velgen niet beschadigd zijn. Zo kun je voor originele velgen gaan, maar voor een lagere prijs. Repareren is dus echt niet nodig. 

Tags:
Je laten verzekeren voor deze reparatie?Vergelijk Verzekeringen