Reparatie Aan Mijn Auto

Auto uitdeuken

Een ieder wil nou graag rondrijden in een auto die er helemaal gaaf uitziet en kan zelfs al een klein deukje de pret drukken. Wie daarbij gelijk denkt aan een dure ingreep waarvoor je de auto voor een paar dagen kwijt zal hebben, heeft het glad mis. Het is namelijk mogelijk om kleine deuken zonder te spuiten en overige ingewikkelde acties eruit te krijgen. Daarvoor is er niet meer nodig dan wat geduld en wat eenvoudig gereedschap, maar zal het benodigd vakmanschap daarbij niet mogen ontbreken. Dit is een factor die wel vaak over het hoofd wordt gezien wat resulteert in de selectie van een “goedkope” reparateur die het werk niet naar tevredenheid zal uitvoeren.

De deuk wordt er zo uitgetrokken

Het voordeel van metaal en kunststof is wel dat ze in een zekere mate flexibel zijn en het mogelijk is om een deuk er weer uit te trekken zonder dat je er daar achteraf nog wat van zal merken. Een belangrijke voorwaarde daarbij is wel dat de lak niet beschadigd is geraakt omdat er anders wel meer werk bij zal komen kijken. Zo zal er plaatselijk overgespoten dienen te worden en zullen er uiteraard meer kosten aan verbonden zijn. Bij het verwijderen van zulke kleine deukjes is het ook belangrijk dat het liefst niet op plekken moet zijn waar het plaatwerk extra stevig in elkaar zit zoals bij hoeken. Daar zal er bovendien ook nog vrij toegang moeten zijn tot de achterkant van de deuk. Moeilijk bereikbare plekken zoals bij de dorpels zullen dus volgens de “conventionele” methode gerepareerd moeten worden.

Bij deze methode komt er wel wat meer werk bijkijken

Indien de deuk er dus niet eenvoudig uit getrokken zal kunnen worden, zal het opgevuld moeten worden, gladgeschuurd en vervolgens moeten worden overgespoten. Heel wat werk dus en is het hier belangrijk dat er niet alleen gewerkt zal worden met kwaliteitsmaterialen, maar er ook met de nodige precisie. Indien het plaatwerk veel ingedeukt is, zal er van de achterzijde geprobeerd worden het plaatwerk zo veel als mogelijk terug te slaan of te trekken in de originele positie en dan beginnen met het proces van opvullen, gladschuren en over te spuiten.Vooral bij grote beschadigde panelen kan dat wel een flink stuk werk betekenen en vertaald zich dat weer in toegenomen reparatiekosten.

Soms moet ook nog de carrosserie gerepareerd worden

De verschillende delen van het plaatwerk zijn allemaal op hun beurt weer voor het grootste gedeelte bevestigd aan het overig koetswerk (het chassis) van de auto. Bj een zware aanrijding raakt ook dat gedeelte beschadigd en worden dit gedeelte dan eerst weer rechtgetrokken of teruggehamerd waarna de panelen bevestigd moeten worden. Er komt in sommige gevallen ook nog laswerk erbij kijken warbij delen zoals de dorpels ook compleet vervangen dienen te worden. Dit vindt alleen plaats bij nogal zware deukschade en zullen de reparatiekosten strek omhoog lopen.

Het uitdeuken van een auto is dus sterk afhankelijk van de schade waar er sprake van is en kan het in sommige gevallen binnen een paar uurtjes verholpen worden. Elke vorm van deukschade herstel vereist echter een professionele aanpak om te voorkomen dat, vooral in gevallen waarbij er gewerkt is met opvulstoffen, na een tijdje de gerepareerde plek weer zichtbaar wordt en de auto opnieuw naar de werkplaats zal worden gebracht.

Ontvang een offerte

Volledig gratis & vrijblijvend

Laat de reparatie aan ons over

Gegarandeerd snel & probleemloos een reparatie laten uitvoeren? Reparatieaanmijnauto.nl staat voor je klaar.

  • Binnen 24 uur een offerte
  • Gratis & Vrijblijvend
  • Alleen door professionals
  • Wij vergelijken voor jou

1. Wat kost deze reparatie?

De prijzen van deze reparatie kunnen nog al verschillen per dealer. Daarom vragen wij altijd een offerte op bij meerdere bedrijven, zodat jij de meest voordelige optie kunt kiezen.

2. Is jullie service gratis?

Ja, de service van reparatieaanmijnauto.nl is volledig gratis, daarnaast is het ook nog eens vrijblijvend. Pas als je akkoord gaat bij de offerte en voor een reparatie kiest handel je dit zelf af met de betreffende garage.

3. Hoe lang duurt het proces?

Binnen 24 uur ontvang je een reactie van de garage, in de offerte wordt aangegeven wanneer de reparatie kan plaats vinden en hoelang dit zou duren.

4. Mijn vraag staat er niet tussen?

Geen probleem, neem gerust contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Je laten verzekeren voor deze reparatie?Vergelijk Verzekeringen