Reparatie Aan Mijn Auto

Auto wrappen

De lak van een auto is uitermate kostbaar en vormt het een beschermende laag voor het onderliggend plaatwerk. Vaak wordt die rol helemaal over het hoofd gezien en is de lak daarom zodanig aangebracht dat het wel veel kan incasseren. Zo staat de lak dagelijks wel bloot aan de invloeden van de zon, fijn stof en niet te vergeten opspattende steentjes. Het zijn ook de overige “weggebruikers” die voor de nodige schade kunnen zorgen. Denk maar aan voetgangers die langs de auto lopen of een fietser die tegen de auto opkomt.

Met wrappen wordt er een beschermende laag aangebracht

Er zijn verschillende manieren om wat extra bescherming te geven aan de lak en wordt er bijvoorbeeld gekozen voor een waslaag. Deze biedt dan misschien wel bescherming tegen invloeden van de zon of fijn stof, maar helemaal niet tegen opspattende steentjes. Een wraplaagechter zorgt voor een extra “huid” en is prima bestand tegen dat soort van invloeden. Het is daarom ook zo dat het de meest kwetsbare delen van de auto zoals de motorkap zijn die van zo een wraplaag worden voorzien. Ook het dak wordt vaak meegnomen omdat de invloed van het zonlicht daar ook het grootst is. Met zo een wrap is de lak dus goed beschermt en is het voordeel dat de wrap er zo ook weer vanaf gehaald kan worden. Daarbij hoef jij je ook geen zorgen te maken dat er beschadiging zal optreden. Vaak wordt het wrappen dan ook gebruikt als tijdelijke bescherming wanneer de auto bijvoorbeeld veel zal gaan rijden op ongebaande wegen of je de lak wilt beschermen tegen steenslagschade tijdens een lange rit in de vakantie naar het buitenland. De kosten voor het wrappen vallen namelijk reuze mee en is deze extra bescherming daarom ook geen slecht.

Ook voor decoratieve doeleinden wordt een wrap vaak gebruikt

Het materiaal waaruit zo een wrap bestaat is een dun soort vinyl, maar zijn er ook duurdere versies te vinden zoals die vervaardigd uit carbon. Ongeacht het materiaal, zijn er een groot aantal kleuren om uit te kiezen, maar ook motieven. Door delen van de auto te wrappen kan er zo ook een heel apart uiterlijk wordt gecreëerd en zie je daarom ook vaak bij tal van opgevoerde auto’s zo een fraaie wrap. Het voordeel is dat de wrap er zo weer af kan en er vervolgens gekozen kan worden voor een ander ontwerp. Dit zorgt voor een ongekende dynamiek en hoeft de auto niet steeds overgespoten te worden.

Wrappen is dus een snel en goedkoop alternatief om niet alleen de kostbare autolak te beschermen, maar ook om de auto snel een andere “look” te geven. Er zijn een groot aantal kleuren en patronen te vinden als het aankomt op de keuzemogelijkheden voor een wrap en levert het aanbrengen en verwijderen ook geen moeilijkheden op. Een andere reden waarvoor een wrap wordt gebruikt is om beschadigde lak te camoufleren en kan het als een goedkope tijdelijke oplossing worden gezien.

Ontvang een offerte

Volledig gratis & vrijblijvend

Laat de reparatie aan ons over

Gegarandeerd snel & probleemloos een reparatie laten uitvoeren? Reparatieaanmijnauto.nl staat voor je klaar.

  • Binnen 24 uur een offerte
  • Gratis & Vrijblijvend
  • Alleen door professionals
  • Wij vergelijken voor jou

1. Wat kost deze reparatie?

De prijzen van deze reparatie kunnen nog al verschillen per dealer. Daarom vragen wij altijd een offerte op bij meerdere bedrijven, zodat jij de meest voordelige optie kunt kiezen.

2. Is jullie service gratis?

Ja, de service van reparatieaanmijnauto.nl is volledig gratis, daarnaast is het ook nog eens vrijblijvend. Pas als je akkoord gaat bij de offerte en voor een reparatie kiest handel je dit zelf af met de betreffende garage.

3. Hoe lang duurt het proces?

Binnen 24 uur ontvang je een reactie van de garage, in de offerte wordt aangegeven wanneer de reparatie kan plaats vinden en hoelang dit zou duren.

4. Mijn vraag staat er niet tussen?

Geen probleem, neem gerust contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Je laten verzekeren voor deze reparatie?Vergelijk Verzekeringen