Reparatie Aan Mijn Auto

Autospuiterij

Voor elke auto is een optimale staat van de lak niet alleen van belang voor een net uiterlijk, maar dient zo een laklaag ook als bescherming voor de carrosserie. Een laklaag is daarom in verschillende lagen aangebracht en verschillen die ook nog in samenstelling. Het belangrijkste bij het aanbrengen van een nieuwe laag is wel de voorbereiding omdat anders zelfs de duurste lak niet het beoogd resultaat zal geven en al vroegtijdig zal leiden tot verkleuringen of zal in het ergste geval er sprake zijn van roest.

Wat kost een autospuiterij?

Een autospuiterij dient niet alleen ervaring te hebben met het overspuiten zelf, maar al het preparatiewerk dat daar vooraf erbij zal komen kijken. Het herstel van de lak vereist wel dat alle oude lagen verwijdert dienen te worden en eventuele onevenheden aan het plaatwerk hersteld dienen te worden hersteld. Zelfs het kleinste putje zal bij een nieuwe laklaag gelijk in het oog springen en het heel effect te niet doen. zonde dus van de investering omdat een spuitbeurt nu eenmaal niet goedkoop is. veel autospuiterijen accepteren daarom geen auto’s die zelf door de eigenaren zijn geprepareerd of afkomstig zijn van een andere garage met een twijfelachtige reputatie. Op elke spuitbeurt zal er namelijk een garantieperiode verbonden zijn en wil geen enkel bedrijf zich aan zo een stap wagen wanneer er sprake is van enige twijfel. Niet alleen de goede naam van zo een autospuiterij kan er zo aan gaan, maar zullen ook de financiële consequenties op een gegeven moment niet meer te dragen zijn.

Het preparatiewerk wordt soms zelf uitbesteedt

Niet elke autospuiterij neemt het preparatiewerk op zich, maar zorgt er wel voor dat het uitbesteedt wordt aan een betrouwbare partner. Dit laat geen ruimte voor twijfels omdat zo een partner gespecialiseerd is voor zulk werk en er voor elke situatie wel een oplossing te vinden zal zijn. belangrijk om te weten is ook dat vooraf aan alle werkzaamheden er een offerte uitgebracht zal worden en het daar gelijk duidelijk moet zijn of het nog wel zin heeft de auto van een nieuwe laklaag te voorzien. Sommige auto’s zijn al zodanig door de roestduivel aangetast dat er vergaande reparatiemaatregelen nodig zullen zijn en de kosten wel veel zullen oplopen. Nadat je echter ingestemd hebt met de offerte is het goed om gelijk te vragen welke kwaliteit lak er gebruikt wordt. De bekendste fabrikanten van autolak zijn dat niet zomaar geworden en ligt een topkwaliteit ten grondslag van hun bekendheid. Bij het aanbrengen van de lak zal de ervaring van de spuiter doorslaggevend zijn en heeft elke autospuiterij altijd een ervaren spuiter in dienst die niet alleen de karakteristieken van de betreffende lak op zijn duimpje kent, maar ook goed om weet te gaan met alle apparatuur.

Na het aanbrengen moet de lak goed drogen

Lak droogt niet bepaalt snel wanneer het gelaten zou worden in de buitentemperatuur en beschikt elke spuiterij daarom ook over een droogoven. Soms is dat de spuitcabine zelf die voorzien is van speciale lichten die de temperatuur laten stijgen en is er ook voor de ventilatie gezorgd. Zowel de spuit/droogcabine is trouwens helemaal stofvrij omdat anders kleine deeltjes op de verse lak zullen gaan plakken en dit zeker wel zichtbaar zal zijn op het eindresultaat. De kosten autospuiterij zijn dus nodig om vakwerk te leveren zal je nog vele jaren probleemloos kunnen genieten van de aangebrachte laklaag.

Ontvang een offerte

Volledig gratis & vrijblijvend

Laat de reparatie aan ons over

Gegarandeerd snel & probleemloos een reparatie laten uitvoeren? Reparatieaanmijnauto.nl staat voor je klaar.

  • Binnen 24 uur een offerte
  • Gratis & Vrijblijvend
  • Alleen door professionals
  • Wij vergelijken voor jou

1. Wat kost deze reparatie?

De prijzen van deze reparatie kunnen nog al verschillen per dealer. Daarom vragen wij altijd een offerte op bij meerdere bedrijven, zodat jij de meest voordelige optie kunt kiezen.

2. Is jullie service gratis?

Ja, de service van reparatieaanmijnauto.nl is volledig gratis, daarnaast is het ook nog eens vrijblijvend. Pas als je akkoord gaat bij de offerte en voor een reparatie kiest handel je dit zelf af met de betreffende garage.

3. Hoe lang duurt het proces?

Binnen 24 uur ontvang je een reactie van de garage, in de offerte wordt aangegeven wanneer de reparatie kan plaats vinden en hoelang dit zou duren.

4. Mijn vraag staat er niet tussen?

Geen probleem, neem gerust contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Je laten verzekeren voor deze reparatie?Vergelijk Verzekeringen