Reparatie Aan Mijn Auto

Motorschade herstel

Schade: dat is nou weer iets waar niemand op zit te wachten, maar helaas niet (altijd) te vermijden is. Zo kan de schade het resultaat zijn van een gebrekkig onderhoud of een foutje dat er al vanaf de fabriek al in zat. Motorschade is echter vaak ook het resultaat van slecht vakmanschap waarbij er door ondeskundigen is gewerkt aan de motor en een klein mankement al snel tot een seriues probleem kan uitgroeiien. Het herstel van motorschade kan daarom beter overgelaten worden aan een bedrijf of vakman die er aantoonbare ervaring voor heeft en die bovendien ook nog in staat is alle werkzaamheden tegen een prijs waar je wel zeker mee eens zult zijn.

Ga dus eerst op zoek naar een geschikte monteur

Niet altijd hoeft de auto voor de reparatie te gaan naar een groot bedrijf en zijn er tal van eenmanszaakjes die ook goed met de schade om weten te gaan. Het is daarbij wel van belang dat je al vooraf enig idee hebt wat er gaande is met de motor en hoe het zo ver heeft mogen komen. Motorschade laat zich vaak van te voren al kenbaar maken of zal je ook zelf weten wat er niet aan preventief onderhoud is verricht. De distributietriem bijvoorbeeld moet na duidelijk aangegeven intervallen verwisseld worden en staat dat ook vermeld in het onderhoudsboekje. Ook bij het regulier onderhoudt zal de garage er op moeten letten of er geen grote beurt op komst is en dient ze dit tijdig door te spelen aan de eigenaar van de auto. Zo wordt er door middel van preventief onderhoud voorkomen dat er motorschade zal optreden die niet alleen vrij kostbaar is om te repareren, maar soms ook haast onmogelijk.  De eindverantwoordelijke blijft altijd de eigenaar zelf en is het daarom altijd goed om ook eens het onderhoudsboekje zelf door te nemen en ook een kijkje onder de motorkap te nemen.

Ook bij het bemerken dat de auto niet meer rijdt zoals je gewend was en er sprake is van vreemde geluiden, trillingen of misschien zelfs een vreemde geur dien je er meteen werk van te maken door met de auto naar een garage te rijden voor een grondig onderzoek.

Motorschade herstel is namelijk het middel na het waarnemen van de kwaal en kan veel ongerief voorkomen worden door tijdig in te grijpen.

Wat gaat het allemaal kosten?

Eenmaal een goede garage gevonden zal je als slimme consument niet gelijk met die in zee gaan. Je dient je er namelijk van te vergewissen dat de kosten die je voorgeschoteld zult krijgen wel naar alle redelijkheid zijn berekent en dat je niet met onnodige uitgaves wordt opgescheept. Zo is de factor arbeid niet objectief in te schatten omdat een ieder nou zijn eigenb werkwijze heeft. Toch dient alles wel binnen bepaalde grenzen te blijven en kan je door het aantal opgegeven werkuren te vergelijken met informatie die je verkregen hebt gelijk een beeld krijgen over de redelijkheid van de offerte. De informatie over het gemiddeld aantal uren van de uitgevoerde werkzaamheden kunnen op het internet opgezocht worden of kan je het slimmer aanpakken door aan meerdere garages een offerte op te vragen. Het nadeel van een auto met motorschade is dat die vaker niet of moeilijk rijbaar is en je niet zo eenvoudig ermee naar de verschillende garages gaat kunnen rijden. Een offerte “op afstand” maken doet geen enkel weldenkend bedrijf en zullen ze de auto altijd wel eerst zelf willen inspecteren.  Een slimme aanpak is dus vereist zodat je toch in staat zult zijn om meerdere offertes binnen te halen.

Een handige manier om de offertes te kunnen beoordelen is door ook zelf even na te gaan wat er aan de motor mankeert. Je kunt daarvoor gewoon wat adviezen inwinnen van personen met wat meer kennis op dit gebied of zelf op het internet op zoek gaan naar de mogelijke oorzaken en de reparatiemogelijkheden. Deze voorkennis zal jou ook in staat stellen om de nodige kritische vragen te stellen bij het doornemen van de offerte bij de garage en zal het jou op deze manier vaker ook lukken om wat van de prijs eraf te halen.

Het is bij elke vorm van schade altijd belangrijk ook zelf enig idee te hebben over de herstelmethodes die er beschikbaar zijn en wat er allemaal mis is met de auto. Bij motorschade is dat nogal complex en kan alleen een deskundige op dat gebied een zinnige uitspraak erover doen.  Toch kan het nooit kwaad om zelf even na te gaan wat de oorzaak van het euvel kan zijn en zal deze kennis jou in een betere onderhandelingspositie plaatsen. Ga daarom ook altijd in zee met bedrijven die bij de BOVAG ingeschreven zijn omdat bij een onheuse behandeling je altijd nog de mogelijkheid hebt om het bedrijf aan te klagen en om bemiddeling te vragen. Motorschade reparatie is vrij kostbaar en zal het aanwezig vakmanschap in grote mate bepalend zijn voor de tijdsduur waarna de motor na zo een herstel nog goed zal lopen.

Ontvang een offerte

Volledig gratis & vrijblijvend

Laat de reparatie aan ons over

Gegarandeerd snel & probleemloos een reparatie laten uitvoeren? Reparatieaanmijnauto.nl staat voor je klaar.

  • Binnen 24 uur een offerte
  • Gratis & Vrijblijvend
  • Alleen door professionals
  • Wij vergelijken voor jou

1. Wat kost deze reparatie?

De prijzen van deze reparatie kunnen nog al verschillen per dealer. Daarom vragen wij altijd een offerte op bij meerdere bedrijven, zodat jij de meest voordelige optie kunt kiezen.

2. Is jullie service gratis?

Ja, de service van reparatieaanmijnauto.nl is volledig gratis, daarnaast is het ook nog eens vrijblijvend. Pas als je akkoord gaat bij de offerte en voor een reparatie kiest handel je dit zelf af met de betreffende garage.

3. Hoe lang duurt het proces?

Binnen 24 uur ontvang je een reactie van de garage, in de offerte wordt aangegeven wanneer de reparatie kan plaats vinden en hoelang dit zou duren.

4. Mijn vraag staat er niet tussen?

Geen probleem, neem gerust contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Je laten verzekeren voor deze reparatie?Vergelijk Verzekeringen