Reparatie Aan Mijn Auto

Stormschade herstellen

Het weer is nou altijd moeilijk te voorspellen en zorgt dit er altijd voor dat er schade kan optreden in extreme gevallen zoals bij een storm. Hierbij denken we niet aan een paar harde windstoten voor een korte periode, maar een flinke bui waarbij er duidelijk sprake is van hoge windsnelheden. Stormschade aan de auto wordt daarom ook altijd veroorzaakt door vallende of weggewaaide voorwerpen en kan de schade soms wel aanzienlijke vormen aannemen. Het herstel zal zich daarom over een groot aantal facetten verspreiden en kan dat variëren van schade aan het lakwerk alleen tot een gecompliceerde koetswerkreparatie.

Wie draait er voor de schade op?

Het is duidelijk dat de schade als gevolg van een flinke storm enorm kan oplopen en zullen de kosten het liefst ergens verhaald kunnen worden. helaas is voor degenen met een standaard WA dekking dat niet mogelijk en zal de verzekering niet overgaan tot de uitkering van de schade. Ook bij het Waarborgfonds zal dat niet zo vlot verlopen omdat die alleen aangesproken kan worden indien er sprake is van een schade aangebracht door een andere voertuig of onderdeel ervan. Tenzij de schade dus aangebracht is door bijvoorbeeld een loszittende bumper die door de wind tegen jou auto aangekomen is, kan de schade mogelijk door het Waarborgfonds worden vergoed.

De categorie verzekerden die wel aanspraak kunnen maken op een vergoeding zijn die welke een beperkt- of volledig casco verzekering hebben afgesloten omdat stormschade ook onder de dekking valt. Ook voor degenen die een standaard WA verzekering hebben afgesloten is het mogelijk apart een verzekeringsclausule op te nemen waardoor de stormschade wel zal worden vergoed.

Het is ook belangrijk dat er duidelijk aantoonbare bewijzen aanwezig gaan moeten zijn dat schade inderdaad het resultaat is geweest van een storm en zal de verzekeringsmaatschappij dus eerst een onderzoek instellen en wordt fraude voorkomen.

Bij stormschade raak je overigens de opgebouwde no-claim niet kwijt en dien je ook geen eigen risico te betalen. De schade heeft immers geheel buiten jouw schuld om plaatsgevonden.

Kijk even met welk herstelbedrijf je in zee zult gaan

Omdat de schade vrij intensief kan zijn is de kans groot dat je de auto voor langere periode “kwijt” zal zijn en zal een vervangend vervoer dus zeker niet teveel gevraagd zijn. ook een passende offerte waar er duidelijk af te lezen valt wat de reparatiekosten zijn en apart alle specificaties opgegeven zijn zal aangeboden moeten worden. het liefst zal dit ook vrijblijvend moeten gebeuren om je de mogelijkheid te bieden om verschillende offertes met elkaar te vergelijken. Let hierbij niet alleen op de prijs, maar ook op de kwaliteit en de garantie die er aangeboden gaat worden. het aanvragen van zo een stormschade offerte zal wel lastig gaan in gevallen waarbij de auto niet mobiel is vanwege de opgelopen schade. Zoek dus naar bedrijven die bereidt zijn om de auto locatie te bezichtigen en de offerte op te maken. Vraag direct welke regeling ze hanteren voor het ophalen van de auto. Sommige herstelbedrijven laten de auto namelijk gratis ophalen en bespaart dit je wel veel moeite en geld.

Hoe zal het herstel dan plaatsvinden?

Bij stormschade is dat niet eenduidig te beantwoorden omdat er van alles beschadigd kan zijn. zo kunnen de ruiten aan vervanging toe zijn of kan het gaan om een enkele deuk. Vaker is het echter een combinatie van meerdere schadetypes en is het belangrijk bij het opmaken van de offerte hierop nader in te gaan. Een algehele offerte waarbij er alleen gespecificeerd is naar maakloon en materiaalkosten van alle verrichte werkzaamheden zal in zulke gevallen absoluut niet voldoen. vraag altijd naar gescheiden specificaties van werkzaamheden die er per schadetype verricht zullen worden. alleen zo is het mogelijk om een zinnige vergelijking te maken van zo een stormschade herstel offerte. Indien er sprake is van grote onderlinge verschillen tussen de prijzen van de verschillende bedrijven kan je er misschien ook voor kiezen om de schade niet in zijn geheel te laten repareren bij een bedrijf, maar het herstel in delen bij de verschillende bedrijven uit te laten voeren. Het herstel van ruitschade, vooral de voorruit, geniet prioriteit en kijk je vervolgens uit naar het bedrijf die het voordeligst de overige blik- of deukschade kan herstellen.

Ongeacht het bedrijf die je zult uitkiezen voor het verrichten van de herstelwerkzaamheden is het belangrijk om naar de garantievoorwaarden te vragen. Bedrijven die bij de BOVAG aangesloten zijn genieten daarom ook een voorkeur omdat in gevallen van conflict je altijd nog naar de moederorganisatie kunt stappen om er jouw beklag te doen.

Een goede verzekering is dus doorslaggevend bij een stormschadeherstel en voorkom je op zo een manier dat je grote bedragen kwijt zult zijn aan het herstel. De schade kan namelijk vrij groot zijn en gebeurt het wel vaker dat relatief zwaar beschadigde auto’s door de verzekering als technisch total-loss worden verklaard. Wie de kosten echter uit eigen zak moet betalen zal zeker om een afdoende stormschadeherstel offerte moeten vragen bij verschillende herstelbedrijven om zo het voordeligst uit te komen.

Ontvang een offerte

Volledig gratis & vrijblijvend

Laat de reparatie aan ons over

Gegarandeerd snel & probleemloos een reparatie laten uitvoeren? Reparatieaanmijnauto.nl staat voor je klaar.

  • Binnen 24 uur een offerte
  • Gratis & Vrijblijvend
  • Alleen door professionals
  • Wij vergelijken voor jou

1. Wat kost deze reparatie?

De prijzen van deze reparatie kunnen nog al verschillen per dealer. Daarom vragen wij altijd een offerte op bij meerdere bedrijven, zodat jij de meest voordelige optie kunt kiezen.

2. Is jullie service gratis?

Ja, de service van reparatieaanmijnauto.nl is volledig gratis, daarnaast is het ook nog eens vrijblijvend. Pas als je akkoord gaat bij de offerte en voor een reparatie kiest handel je dit zelf af met de betreffende garage.

3. Hoe lang duurt het proces?

Binnen 24 uur ontvang je een reactie van de garage, in de offerte wordt aangegeven wanneer de reparatie kan plaats vinden en hoelang dit zou duren.

4. Mijn vraag staat er niet tussen?

Geen probleem, neem gerust contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Je laten verzekeren voor deze reparatie?Vergelijk Verzekeringen