Reparatie Aan Mijn Auto

Vakantie check /winter check

Onderhoud van de auto moet altijd voorkeur genieten omdat niemand graag geconfronteerd wilt wordedn met een auto die je vrij plotseling in de steek zal laten. Naast het normaal alledaags gebruik zijn er ook perioden waarbij er extra van de auto zal worden gevraagd. Zo is de winter een periode waarbij de auto zeker in een goede staat moet verkeren en kan hetzelfde worden gezegd van de vakantieperiode. Waar de auto in de winter te maken zal krijgen met lage temperaturen, zullen die in de vakantieperiode juist aan de hoge kant liggen. Twee periodes dus waar er extra aandacht besteed dient te worden aan de auto en waarbij een bijhorende check zeker op zijn plaats is.

Laat de banden eerst controleren

De auto zal grote afstanden moeten afleggen in de vakantie en is het goed daarbij een over een goede set banden te beschikken. Het minimale profiel dat toegestaan is om de APK keuring te doorstaan is 1.6 mm, maar is het niet verstandig om met deze minimale profieldiepte zulke grote afstanden af te leggen. Na het afleggen van de grote afstanden zal het profiel nog verder afgenomen zijn en zal dat de remweg zeker niet positief beinvloeden. Kijk daarbij ook even naar de wegcondities die je kan verwachten bij de vakantielocatie(s). Onverharde wegen zullen om wat meer profieldikte vragen en zal de auto bij een ski-vakantie wel over winterbanden moeten beschikken. Ook all-season banden zijn geen slechte keuze omdat ongeacht de wegsituatie de auto wel over de juiste banden zal beschikken. De keuze voor dit soort banden is ook de beste optie wanneer de auto de nodige wintercheck ondergaat. Wanneer je nog een set winterbanden plaats je die natuurlijk gewoon onder de auto.

Vergeet zeker niet om ook het reservewiel te controleren en kijk of de bandenspanning wel in orde is. het is ook belangrijk om de remmen gelijk te laten controleren. Vooral bij lange ritten door bergachtig terrein zal het uiterste van de remmen worden gevraagd en zal ook de handrem goed afgesteld moeten worden.

Neem nu een kijkje onder de motorkap

De batterij zal, vooral in de winterperiode, voldoende spanning moeten leveren om de startmotor aan te drijven en daarbij ook nog de diverse stroom verslindende accessoires zoals de verwarming goed moeten laten functioneren. Een batterij die al door het grootste deel van zijn leven door is, zal niet in staat zijn lang alle spanning te leveren ondanks een goed functionerend oplaadsysteem. Bij twijfel kan je altijd nog wat startkabels bij de hand hebben, maar is het altijd beter om gewoon over een batterij te beschikken die wel opgewassen is voor zijn taak. Vervang de batterij wanneer hij zo tegen het eind van zijn levensduur is. En nu we het toch over het elektrisch systeem hebben: laat bij de garage het oplaadsysteem even doormeten. Ook is het een goed idee om de elektrische connecties met een speciale contactspray te behandelen om oxidatie als gevolg van een hoog vochtgehalte te voorkomen.

Het koelsysteem zal ook extra worden belast en zal het vloeistofniveau gecontroleerd moeten worden. Laat bij twijfel ook de thermostaat vervangen en de radiator doorspoelen. Zo zal de circulatie niet belemmerd worden en wordt de motor optimaal gekoeld. Voor de winterperiode is het belangrijk dat de thermostaat goed functioneert om de motor snel op temperatuur te kunnen krijgen.

Voor een wintercheck is het ook belangrijk het ruitensproeier reservoir bij te vullen met een speciale vloeistof die niet zal bevriezen bij lage temperaturen. De ruitenwissers dienen ook vervangen te worden wanneer het rubber al enigszins uitgedroogd is. Zo wordt je in slecht weer nooit verrast met een voorruit die niet goed genoeg schoon wordt gewist.

Ook de motorolie dient niet vergeten te worden en laat je die gewoon vervangen voordat je met de auto op stap zult gaan, ook al is het service interval nog niet aangebroken. Nog even de versnellingsbak- en remolie controleren en je bent al klaar onder de motorkap.

De verlichting en het interieur moet je niet vergeten

Begin bij de verlichting en kijk of alles het nog wel doet. Het is belangrijk daarbij ook te kijken wat de vereisten zijn voor het land waar je naartoe zult gaan met vakantie. Zo ben je op alles voorbereidt. Hou ook altijd een paar reservelampjes in het dashboardkastje in voorraad. Voor de winterperiode is het soms goed een mistachterlamp te installeren wanneer jouw auto nog niet over eentje beschikt. Kijk in het interieur ook of de verwarming het doet en dat de voorruit niet beslaat. Vooral in de winter is dit van groot belang. Kijk ook gelijk of de airco het wel naar behoren doet en neem daarna een kijkje in de kofferbak. Wat gereedschappen voor onderweg (een kleine schep, startkabels) komen altijd van te pas bij pech onderweg.Ook een EHBO-kit mag niet ontbreken in de auto en zijn die te verkrijgen bij haast elke zaak die auto onderdelen verkoopt.

Ongeacht het doel, vakantie of de winter, zal een auto altijd de nodige controles moeten ondergaan. Veel van de punten waar er op gelet moet worden kan je zelf uitvoeren en hoef je daarbij helemaal niet naar de garage te rijden.

 

Ontvang een offerte

Volledig gratis & vrijblijvend

Laat de reparatie aan ons over

Gegarandeerd snel & probleemloos een reparatie laten uitvoeren? Reparatieaanmijnauto.nl staat voor je klaar.

  • Binnen 24 uur een offerte
  • Gratis & Vrijblijvend
  • Alleen door professionals
  • Wij vergelijken voor jou

1. Wat kost deze reparatie?

De prijzen van deze reparatie kunnen nog al verschillen per dealer. Daarom vragen wij altijd een offerte op bij meerdere bedrijven, zodat jij de meest voordelige optie kunt kiezen.

2. Is jullie service gratis?

Ja, de service van reparatieaanmijnauto.nl is volledig gratis, daarnaast is het ook nog eens vrijblijvend. Pas als je akkoord gaat bij de offerte en voor een reparatie kiest handel je dit zelf af met de betreffende garage.

3. Hoe lang duurt het proces?

Binnen 24 uur ontvang je een reactie van de garage, in de offerte wordt aangegeven wanneer de reparatie kan plaats vinden en hoelang dit zou duren.

4. Mijn vraag staat er niet tussen?

Geen probleem, neem gerust contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Je laten verzekeren voor deze reparatie?Vergelijk Verzekeringen