Reparatie Aan Mijn Auto

Krassen wegpoetsen

Krassen op de autolak zijn niet te voorkomen en zal er vroeg of laat wel zo een beschadiging op de lak merkbaar zijn. het zal van de mate van de beschadiging afhangen welke reparatiemethode er gevolgd zal moeten worden. de eenvoudigste is misschien wel het wegpoetsen en dient de aanpak wel goed te geschieden. Gewoon wat poetsmiddel op een lapje zal niet veel resultaat opleveren en zal je een andere aanpak moeten gebruiken om een “vlekkeloos” resultaat te verkrijgen.

Hoe diep zijn de krassen?

Dat is wel heel belangrijk om te weten omdat niet elke kras weg te poetsen is. een kras die dwars door alle lagen heen tot aan het plaatwerk doorgedrongen is zal niet meer weg te petsen zijn omdat het poetsen nu eenmaal geen nieuwe lak aanbrengt. Vaak heerst er het idee dat het poetsen als wondermiddel gezien wordt om haast elke krasschade te herstellen, maar hou je er dus wel rekening mee dat lak die helemaal verwijdert is niet meer door een poetsmiddel terug te brengen is. gelukkig is autolak heel robuust van aard en zorgen de vele lagen ervoor dat de meeste krasjes niet te diep kunnen doordringen. Afhankelijk van de diepte van zo een kras kan er voor een eenvoudig poetsmiddel worden gekozen die de oneffenheden “gladstrijken” en de glans weer volledig terugbrengen. Een poetsmiddel heeft ook een opvullende functie die de ontstane schade weer opvult waardoor je weer een glad oppervlak krijgt.

Diepere krassen vragen om een gefaceerde aanpak

Een kras die diep in de lak loopt zal met behulp van verschillende poetsmiddelen aangepakt moeten worden en zijn de schuurmiddelen die zich in zo een poetsmiddel bevinden doorslaggevend. Er wordt eerst met een grof middel het diepste deel van de kras verwijderd en stapt men daarna over op een fijner poetsmiddel. Zo zorgt men ervoor dat geleidelijk aan de kras verdwijnt en de plaatselijke verdunning opgevuld wordt met een goede waslaag. Voor het aanbrengen van het poetsmiddel wordt er gebruik gemaakt van een speciale poetsmachine en is het belangrijk dat de rest van de lak goed beschermt wordt. Het is immers niet de bedoeling dat het poetsmiddel daar ook de onbeschadigde lak zal verwijderen en zal elke professional met de grootste voorzichtigheid omgaan met de lak. Afdekken is de meest gebruikte methode en is ook bij het poetsen zelf de nodige voorzichtigheid nodig. Probeer daarom niet om zo een kras zelf weg te poetsen indien je niet over de nodige ervaring beschikt omdat de kans anders wel groot is op nog meer schade. Sommige poetsmiddelen hebben namelijk een sterk schurende werking en kan zelfs al een paar seconden onoplettendheid de lak beschadigen.

Diepe krassen die alle kleurlak hebben beschadigd kunnen soms met een lakstift weer opgevuld worden en met een poetsmiddel/waslaag weggewerkt worden. hou er ook rekening mee dat je regelmatig de auto van een waslaag zal moeten voorzien om te compenseren voor het verlies van de blanke laklaag bij het wegpoetsen van de krassen of om de onevenheden op de lak weer keurig op te vullen voor een glad en glanzend oppervlak.

Ontvang een offerte

Volledig gratis & vrijblijvend

Laat de reparatie aan ons over

Gegarandeerd snel & probleemloos een reparatie laten uitvoeren? Reparatieaanmijnauto.nl staat voor je klaar.

  • Binnen 24 uur een offerte
  • Gratis & Vrijblijvend
  • Alleen door professionals
  • Wij vergelijken voor jou

1. Wat kost deze reparatie?

De prijzen van deze reparatie kunnen nog al verschillen per dealer. Daarom vragen wij altijd een offerte op bij meerdere bedrijven, zodat jij de meest voordelige optie kunt kiezen.

2. Is jullie service gratis?

Ja, de service van reparatieaanmijnauto.nl is volledig gratis, daarnaast is het ook nog eens vrijblijvend. Pas als je akkoord gaat bij de offerte en voor een reparatie kiest handel je dit zelf af met de betreffende garage.

3. Hoe lang duurt het proces?

Binnen 24 uur ontvang je een reactie van de garage, in de offerte wordt aangegeven wanneer de reparatie kan plaats vinden en hoelang dit zou duren.

4. Mijn vraag staat er niet tussen?

Geen probleem, neem gerust contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Je laten verzekeren voor deze reparatie?Vergelijk Verzekeringen